V sobotu 10. prosince budou od 18.00 hodin podruhé absolvovat charitativní akci s mottem Rozsviťme Křížovou cestu. Zájemci mohou trať, která povede premiérově z nejdeckého náměstí na Křížový vrch, zdolat během, pochodem, chůzí s holemi, chůzí s kočárkem, jak každý uzná za vhodné. Čekat na ně bude trasa protkaná několika stovkami svíček, i přesto organizátoři z FK Nejdek v čele s předsedou Zbyňkem Draxalem žádají všechny, co se akce zúčastní, o světelnou podporu.

„Poprvé budeme součástí Krušnohorského jarmarku, kde také bude start, přesně pak na náměstí u pódia. Vybavte se čelovkami, baterkami, lampiony, tedy vším, co vydává světlo, a pomozte nám symbolicky rozsvítit naši jedinečnou památku v centru města," vkazuje na dálku všem zájemcům, kteří v sobotu dorazí pomoci dobré věci.

„Letos výtěžek ze startovného, které je dobrovolné, bude věnován na léčbu a rehabilitaci Tomáška Janáčka z Nejdku," podotkl k charitativní akci Draxal.
Nejen pořadatelé věří, že na start akce, která bude pomáhat, dorazí ještě více zájemců, než tomu bylo při premiérovém loňském ročníku.

„Jak jsem již řekl, trasa bude vedena od podia. Tu se zájemci dozvědí na místě, navíc bude značena, podobně jako minulý rok, několika stovkami svíček. Rádi bychom akci začali v 18.00 hodin, proto prosíme, aby všichni, co chtějí pomoci dobré věci, dorazili s několikaminutovým předstihem. Těšíme se, že překonáme loňskou skvělou účast! Máme připraveno pár překvapení a pokusíme se udělat již loňskou úspěšnou akci ještě zajímavější. Budeme rádi i za vaši symbolickou účast, pojďme z této události udělat tradiční setkání lidí v netradičním prostředí. Akce se zúčastní také Tomášek Janáček, který je tváří druhého ročníku naší předvánoční akce. Těšíme se, v sobotu nashledanou," podotkl na závěr Draxal.