Letošní situace zamíchala nejen se závody Běhej lesy jako s kartami, a tak se poprvé stalo, že se dva závody seriálu konaly hned týden po sobě.

Minulý týden v Lednici dobíhali závodníci zablácení a promočení až na kost. Tato sobota byla dokonalý kontrast. Sluníčko a tropické teploty zaskočily mnohé účastníky, kteří ve Slavkovském lese znají tradiční deštivé počasí.

Krátkou trasu na 11 km nejrychleji zdolal mladý Andrej Fiala v čase 0:42:03 a z žen již podruhé za sebou zvítězila Barbora Názlerová v čase 0:46:51.

„Bylo to vyrovnané, s Hankou (pozn. red. Jakubíčkovou) jsme se praly o vedení do poslední zatáčky, ale nakonec jsem ji udolala,“ přiblížila Barbora Názlerová dění na trase při své cestě za vítězstvím. V hlavním závodě, který se letos prodloužil na 24 km, zvítězil Martin Frelich s pěkným výsledkem 1:33: 28 a mezi ženami si utrhla první místo Marcela Rambová s časem 1:50:56. Poprvé se vyprodala kapacita VoltaRUNu, z jehož startovného jde celá částka na pomoc Nadace Nova pro pohybově hendikepované děti. Honzíkovi jistě udělalo radost, že na trať vyrazilo přesně 100 běžců. Na další závod se mohou běžci vydat 18. července, kdy bude na programu Běhej lesy Brdy. Přihlásit se se mohou na webových stránkách: www.behejlesy.cz.

Velkou premiéru si odbylo během víkendu letiště v Karlových Varech, když turisty vystřídali běžci, kteří se poprvé v historii letiště mohli proběhnout po letištní dráze.
EXKLUZIVNĚ: Unikátní projekt. Stovky běžců brázdily karlovarskou runway