Základní hrací doba soupeře neurčila a nakonec se muselo prodlužovat. Extraligový souboj ve skupině 12 nakonec skončil vítězstvím hostujícího celku v poměru 69:66. Po třech týdnech se vrátil extraligový tým žen Lokomotivy Karlovy Vary na palubovku Slovanky Mladá Boleslav s jediným cílem, pokusit se zvítězit a uchovat tak šanci o boje v play-off. „Vizi nám již před zápasem komplikovala skutečnost, že na naší lavičce usedlo pouze 8 téměř zdravých hráček. Téměř protože Jitka Eisnerová nastupovala s handicapem poraněného oka," řekl po zápase manažer Roman Maleček.

Doma, tedy v lázeňské metropoli, zůstala nemocná kapitánka Šárka Kučerová a ne zcela zdravá juniorka Eva Moučková. Nicméně do utkání se zbytek karlovarského týmu vrhl bez bázně a hany a dokázal si v první polovině vytvořit až osmibodové vedení. Bohužel si jej nedokázal, i kvůli některým nevynuceným chybám, pohlídat, a tak přišla ve třetí čtvrtině domácí odplata.

Slovanka se dostala do vedení. Tentokrát však na rozdíl od jiných utkání v této sezoně dokázaly holky Lokomotivy zvednout hlavu a opět ve čtvrté čtvrtině přenést vedení na svoji stranu, o které tak, jak už to bývá skoro zvykem, přišly v posledních sekundách zápasu, a prodlužovalo se.
Co se však událo dále, nebylo podle letošních not. Naše hráčky prodloužení zvládly na jedničku a konečně si odvezly z vyrovnaného utkání dva body a tím i šanci dále bojovat o play-off, což budeme muset potvrdit v dalším utkání v sobotu 1.února na palubovce Strakonic," doplnil Maleček.