Téměř přesně rok stará domácí porážka basketbalistů Thermie v juniorské Lize U18 od Sokola Žižkov 62:97 je odčiněna. V sobotu vybojovali Karlovarští na horké žižkovské palubovce nesmírně cenné vítězství, které je udrželo na první příčce tabulky.

Sokol Žižkov 81
Thermia Karlovy Vary 85

Ve stísněných prostorách stařičké žižkovské sokolovny ani jeden ze soupeřů nenastoupil kompletní. „Na straně domácích chyběl jejich nejlepší hráč, 205 cm vysoký Adam Pecháček, který ten den nastupoval v ligovém týmu Sokola Pražského. My zase postrádali dva klíčové podkošové hráče, zraněného Jiráska a chřipkou skoleného Mareše. Naši kluci se s absencí opor vypořádali lépe, nastoupili s odhodláním nedat svou kůži lacino a s chutí se poprat o výhru. Nakonec se jim to povedlo,“ neskrýval spokojenost s výkonem karlovarských nadějí vedoucí juniorky Thermie Viktor Kempf.

„Hned v úvodu jsme šli do vedení a celý zápas jsme si udržovali tak dvou až čtyřbodový náskok. Na začátku poslední čtvrtky jsme šli do trháku a náskok vyrostl až na 14 bodů, ale pak zase zabrali domácí a do konce utkání snížili na rozdíl čtyř. Výhru jsme si ale sebrat nenechali,“ dodal spokojený Kempf.

Nejlepším střelcem Thermie byl Petr Fiala se 34 body.