„Co by mělo rozhodnout, je naše hra, kterou chceme soupeři vnutit, klíčová je taky vůle po výhře a po medaili," vyhlásil kouč Petr Brom.

Nejúspěšnější domácí trenér počátku století sbíral tituly s Libercem a Českými Budějovicemi a chystá se rozšířit svou medailovou sbírku i s Karlovarskem. „Rád bych získal dvanáctou extraligovou medaili během čtrnácti sezon, jsem hodně motivován a chci to přenést i na hráče," uvedl trenér Brom.

Oba dosavadní zápasy proti Zlínu volejbalisté Karlovarska zvládli, doma i venku vyhráli 3:1. Dlouhodobou část extraligy zakončili soupeři o bronz jako sousedé v tabulce, Karlovarsko obsadilo třetí a Zlín čtvrtou pozici. „Nečekáme nic jednoduchého, ale pokud se podaří medaile, na první sezonu klubu to bude super," dodal kouč extraligového nováčka.

Zázemí obou klubů zná Michal Koláček. Blokař VK ČEZ Karlovarsko odehrál sezonu 2008/09 ve Zlíně. „Je to dávno, takže to tak emotivní není, ale spoustu kluků ze Zlína samozřejmě znám, většina současné sestavy už tam tehdy hrála," vyprávěl.

„V semifinále dostali nakládačku od Liberce, to je mohlo srazit. My jsme hráli dobře s Budějovicemi, vyzkoušeli jsme si vyrovnané koncovky setů, to nám do boje o medaile pomůže."

Série o extraligový bronz se hraje na tři vítězná utkání. První zápas hostí hala v Jízdárenské ulici v pátek od 19 hodin.

Volejbalový program:
Pátek 17. dubna (19.00): Karlovarsko – Zlín; sobota 18. dubna (18.00): Karlovarsko – Zlín; úterý 21. dubna (17.00): Zlín – Karlovarsko; případná utkání, středa 22. dubna: Zlín – Karlovarsko; sobota 25. dubna: Karlovarsko – Zlín.