Vše odstartuje domácí extraligovou derniérou tohoto roku, kdy se představí v rámci UNIQA extraligy hráči Karlovarska netradičně v pátek 6. prosince, kdy v hale míčových sportů přivítají od 16 hodin ostravský VK. O čtyři dny později, tedy v úterý 10. prosince, čeká výběr z lázní domácí vystoupení v rámci 1. kola Challenge Cupu, ve kterém se postaví Karlovým Varům, opět v hale míčových sportů, od 18 hodin běloruský Minsk.

Pak už nabere volejbalové tempo na obrátkách. Sobota 14. prosince se ponese v duchu souboje o volejbalový trůn, když Karlovarsko, které si drží první příčku, zamíří na horkou palubovku českobudějovického Jihostroje, který ze druhé pozice ztrácí na tým ze západu Čech pouhý bod, pokud se po víkendových duelech v rámci extraligy nic zásadního nezmění, což dodá utkání, které odstartuje v 18 hodin, na atraktivitě.

Poté opět přepnou Karlovaráci na mezinárodní mód, když ve středu 18. prosince je čeká odvetné utkání v Challenge Cupu na palubovce Minsku. Našlapaný program pak zakončí svěřenci karlovarského kouče Jiřího Nováka ve Zlíně, kdy je čeká den před Štědrým dnem, tedy v pondělí 23. prosince, televizní utkání na palubovce Zlína, kde udělají definitivní tečku za volejbalovým rokem 2019.

Kapitán HC Energie Václav Skuhravý
Skuhravý si nezahraje tři zápasy