„Nečeká nás nic jednoduchého, je to komplexní mančaft," poznamenal k soupeři trenér VK ČEZ Karlovarsko Petr Brom.

Cesta týmu Karlovarska do přístavního města na břehu Dunaje u hranice s Moldavskem trvala bezmála dvanáct hodin. Do samotného zápasu stihnou hosté tři tréninky. Sportovní hala v Galati nebyla v předchozím kvalifikačním kole proti srbskému soupeři zdaleka zaplněna tak jako karlovarská hala při evropském poháru před dvěma týdny. „Ale vedení jejich týmu slibuje, že na nás přijde tisíc až dvanáct set lidí," upozornil trenér Brom.

„Atmosféra bude pohárová." V základní sestavě čtvrtého celku rumunské ligy nastupuje obvykle jediný domácí hráč, reprezentační smečař Silviu Suson.

Další čtyři rumunští volejbalisté z kádru mají zkušenosti z národního mužstva, ale hlavní sílu týmu Galati představuje pětice zahraničních opor. „Prostudovali jsme oba pohárové a jeden jejich ligový zápas," pokračoval kouč Karlovarska.

„Je to družstvo vyrovnané na všech postech, ale až na ně přitlačíme, jsem zvědav, co to s nimi provede." Režisérem hry Galati je první nahrávač makedonské reprezentace Filip Despotovski. O největší bodový přísun se stará výborně servírující Brazilec Cesar de Provenzano, který patří k nejproduktivnějším hráčům soutěže.

Na středu sítě exceluje srbský blokař Nemanja Radovič. Účastník Světové ligy, kvalifikace mistrovství Evropy a letošních Evropských her vytáhl během osmi setů v Challenge Cupu čtrnáct bodových bloků.

„I kdybychom první zápas vyhráli nebo uhráli přijatelný výsledek, stejně se rozhodne až u nás," má jasno trenér Brom. Souboj o postup do osmifinále Challenge Cupu rozehrají volejbalisté Karlovarska ve středu 2. prosince. Domácí odveta proti rumunskému Galati je na programu 16. prosince od 18 hodin.

I. kolo Challenge Cupu
C.S. Arcada Galati – VK ČEZ Karlovarsko (dnes, 18.00 hodin, rozhodčí Koutsoulas, Demirdelen)
Předpokládané sestavy:
Galati: nahrávač Despotovski, smečaři Suson a Sysojev, blokaři Radovič a Marquez Sanchez, univerzál De Provenzano.
Karlovarsko: nahrávač Bartoš, smečaři Džavoronok a Janků, blokaři Sukuba a Szczerbaniuk, univerzál Kriško.

                                                                                                                                                                                                                                       (tkl)