Koncovku první sady domácí zvládli na výbornou. Jihostroj vedl 23:21, měl také setbol, jenomže závěr prvního dějství hosté pokazili. Hudeček dobře servíroval, tím prakticky dotáhl soupeřův náskok a radovali se domácí z vedení 1:0 na sety.

Druhý sada měla opačný průběh. Celek českobudějovického trenéra Dvořáka dotahoval, v polovině tohoto dějství už to bylo 15:15. Jihočeský bodový sprint znamenal po Hackworthově útoku na jednoblok odskok až na 21:17! A set už si hosté nenechali vyrvat z rukou.

První vyhraný set v sérii Jihočechy povzbudil. Ti se uklidnili, psychicky se uvolnili a jejich trenér sledoval povedený koncert: 18:13 a 19:25!

Bojovníci z českého jihu dirigovaní Filipem Habrem vedli i ve čtvrtém setu 9:5. Drama jenom pro silné nervy v koncovce zvládl hostující tým skvěle. Jihostroj veze domů jedno cenné vítězství, v neděli série pokračuje v Českých Budějovicích.

Karlovarsko – Jihostroj ČB 1:3 (26, – 18, -19, -22)

Jihostroj: Habr, Hackworth, Sobotka, Mach, Michálek, Kraffer – libero Kryštof (Todua, Šotola). Trenéři Dvořák a Pochop. Série: 1:1