Hráči zpod Ještědu pod taktovkou ostříleného trenéra Michala Nekoly šli za triumfem od prvního utkání, když ve čtvrtfinále vyřadili Brno, v semifinále České Budějovice a ve finále nedali šanci Karlovarsku, které porazili 3:0 na sety.

„Vyhráli jsme pohár a tím splnili náš první cíl,“ užíval si vítěznou euforii po utkání s Karlovarskem trenér Liberce Michal Nekola. A měl k tomu řádný důvod. Liberec se totiž prezentoval na Final 8 kvalitním výkonem. „Celý turnaj jsme hráli naprosto koncentrovaně,“ narážel Nekola na důležitou zbraň svého týmu.

Volejbalisté liberecké Dukly prokázali během Final 8 Českého poháru velký hlad po triumfu, na který po zásluze dosáhli, když ve finále bez větších problémů porazili Vary 3:0 na sety.Volejbalisté liberecké Dukly prokázali během Final 8 Českého poháru velký hlad po triumfu, na který po zásluze dosáhli, když ve finále bez větších problémů porazili Vary 3:0 na sety.Zdroj: VK ČEZ Karlovarsko

Tato slova se potvrdila i ve finálové bitvě s Karlovarskem. První sada byla až do stavu 19:19 vyrovnaná, ale v závěru začal na karlovarské palubovce řádit exkarlovarský Michal Kriško v libereckém dresu a byla z toho výhra 25:22 pro Duklu.

Druhý set sice lépe načalo Karlovarsko, které si vytvořilo několikabodový náskok, ten ale hráči Dukly dokázali docvaknout a posléze právě hosté ze severu Čech začali opět úřadovat, opět to byl Michal Kriško, který svými důležitými body pomohl svému týmu k výhře 25:18.

Gely, roztoky - anticovid je nový pomocník kustodů
Dezinfekce neproběhla ani v polovině klubů, FAČR zaplatila plnou částku

„První dva sety hrál výborně Michal Kriško. My jsme neměli špatný začátek, ale Michal Kriško dělal ze všeho body,“ narážel na skvělý výkon hráče soupeře karlovarský kapitán Lukáš Ticháček.

Třetí set přinesl vyrovnanou bitvu do stavu 23:23, a tak se opět rozhodovalo v dramatické koncovce, kterou opět zvládli na výbornou hráči Liberce, když vyhráli v poměru 25:23, prsty v tom měli Michal a Tomáš Kriškovi.

„Myslím si, že jsme odevzdali dobrý výkon a pěkné emoce, takže jsme všichni šťastní, protože víme, jak je to tady těžké, navíc s týmem, který má velké ambice a hraje dobře,“ culil se spokojeně kapitán Dukly a jeden z nejzkušenějších hráčů Liberce Jan Štokr.

Karlovarsko se ve finále Českého poháru představilo potřetí, ale ani domácí prostředí mu nepomohlo k vytouženému triumfu, navíc přišlo o domácí neporazitelnost, která trvala třináct utkání. „Poděkování patří klukům, protože odvedli fantastický výkon, a může nás těšit, že nám forma graduje do play-off,“ kvitoval trenér Liberce.

Naopak zklamání zavládlo po porážce v táboře Karlových Varů. „Liberec tady předváděl celou dobu parádní volejbal. Nám vypadla činnost, jako je útok krajních hráčů, a v určitých důležitých chvílích jsme nebyli tak pečliví a trpěliví jako Liberec. Pohár patří po zásluze Liberci,“ podotkl k finálové bitvě trenér Karlovarska Jiří Novák.

Finále Českého poháru:

VK Dukla Liberec – VK ČEZ Karlovarsko 3:0 (25:22, 25:18, 25:23). Rozhodčí: Krtička Jan, Činátl René.

Liberec: Šulista, Krajčovič, M. Kriško, T. Kriško, Leikep, Kovalchuk, libera Kopáček, Pavlíček (stř. Suda, Štokr).

Karlovarsko: Lux, Patočka, Indra, Wiese, Wilson, Ticháček, libero Pfeffer (stř. Vašina, Keemink).