Witte Automotive extraliga nohejbalistů má zítra na programu už jedenácté ze čtrnácti kol základní části a A tým SK Liapor Witte se chystá na cestu do hlavního města. Teoreticky by tam měli jet s dobrou myslí a bez obav, čeká je totiž duel s posledním celkem tabulky Avií Čakovice. Čakovická Avia prochází, podobně jako karlovarský Liapor před pár lety, generační obměnou hráčského kádru a to se projevuje na výsledcích. Oddíl, který hrával o medaile, se dnes potácí u dna tabulky a v deseti letošních mistrovských utkáních hned osmkrát odcházel ze hřiště poražený. Podceňovat by se ale neměl, v posledních dnech jde výkon Čakovických nahoru, v 7. kole porazili 5. května Vsetín a v 9. kole 18. května uhráli cennou plichtu s loňským semifinalistou extraligy Čelákovicemi.

Karlovarští tohle dobře vědí a k utkání přistupují s maximální odpovědností. „Máme už jistou účast ve čtyřce, ale pořád je proč hrát. Jednak chceme jít do play off ze 2. místa s výhodou domácího prostředí a také musíme dále ladit formu našich sestav pro play off," ví dobře trenér karlovarského A mužstva Gerhard Knop. Venku hraje i karlovarské béčko, a to hned dvakrát. V sobotu nastoupí v utkání 9. kola II. Ligy v Mnichově Hradišti a v neděli v dohrávce 5. kola v Zaječově. V obou utkáních jsou Karlovarští jako vedoucí tým za favority, Mnichovo Hradiště je bez jediné výhry poslední a Zaječov se s bilancí 3-1-3 drží ve středu tabulky na 5. místě. Bodovat na sto procent a prodloužit vítěznou šňůru na osm zápasů v řadě je skoro povinnost.

Naopak za zázrak by se musela považovat výhra karlovarských juniorů v nedělním utkání 10. kola Botas dorostenecké ligy v Praze na Kotlářce. Domácí dlouhodobě patří ke špičce českého juniorského nohejbalu a potvrzují to i současným 3. místem v tabulce, zatímco karlovarské naděje jsou pořád ještě ve stadiu sbírání zkušeností pro budoucnost.
Program víkendu
Extraliga, 11. kolo (SO): Čakovice – SK Liapor Witte, Český Brod – Čelákovice, Žatec – Šacung, Vsetín – Modřice; dohrávka 10. kola (NE): Šacung – Český Brod; II liga mužů, 9. kolo: Mnichovo Hradiště – SK Liapor Witte B; Jiskra Aš – Slaný, Plazy – Tachov, Čelákovice B – Zaječov; dohrávka 5. kola: Zaječov – SK Liapor Witte B; dorostenecká liga, 10. kolo: Kotlářka – SK Liapor Witte, Stratov – Semily, Prostějov – Modřice.