„Chtěli bychom vás pozvat na jeden z nejstarších závodů v Čechách s názvem Karlův běh, který odstartuje svůj 46. ročník v sobotu 11. února. Závod se opět uskuteční přímo v srdci Krušných hor na Božím Daru. Bude to již posedmé v historii, kdy bude Karlův běh součástí seriálu závodů v běhu na lyžích pro širokou veřejnost – Stopy pro život,“ lákají pořadatelé účastníky.

Přípravy na závod probíhají v plném proudu, a proto účastníci nemusí váhat, začít trénovat a přijít změřit své síly s nejlepšími. Jako již tradičně, sobotní závod (Memoriál Jana Pravečka) se poběží volnou technikou na trati 22 km a přivítá i nejmladší účastníky, kteří změří síly na tratích 0,5 km, 1,5 km, 6 km a 12 km. Nedělní hlavní závod (Memoriál Jiřího Čáslavského) se poběží klasicky na tratích 22 km a 45 km.

„Součástí sobotního závodu bude opět velmi populární závod speciálních horských kol, tzv. Fatbiků. Přímo v bílé stopě závodu si bude možné pod dohledem instruktorů vyzkoušet běžecké lyžování na vlastní kůži,“ přidávají pořadatelé.

Zázemí závodu bude stejně jako v minulém roce situováno do centra Božího Daru. Účastníci závodu budou moci využít nadstandardního zázemí v podobě vyhřívané převlékárny, úschovny oblečení a lyží, bezplatného základního mazacího servisu, bohatě zásobené občerstvovací stanice a vyhřívaného velkokapacitního stanu s jídelnou a kavárnou. Výsledky budou měřeny čipovou technologií firmy SportSoft.

Registrace na závod je již spuštěna. „Online se na závod můžete přihlašovat až do 8. února. Podrobné informace naleznete na stránkách karluvbeh.cz a stopaprozivot.cz,“ dodává spolek pořadatelů.