„Krása,“ hlásil s úsměvem po skalpu Kladna kapitán Karlovarska Daniel Pfeffer. A měl k tomu řádný důvod. Pod jeho taktovkou dokráčel tým bez větších potíží pro další důležitou výhru. „Super jsme bránili jak na síti, tak v poli,“ chválil si výkon celého týmu.

Kdo čekal v míčovce dramatickou bitvu, tak se mýlil, Karlovarsko šlo totiž od úvodního míče za výhrou. O tom svědčí i vyhraná první sada v poměru 25:12. „Na něčem jsme celý týden pracovali a myslím, že kluci to splnili,“ přidával své hodnocení trenér Karlovarska Jiří Novák.

LUKAS WIESE (POL), 28 let, smečař, číslo dresu 13.
V týmu je naše síla, říká smečař Wiese před bitvou s Kladeňáky

I druhý set měla pod dohledem karlovarská družina, která si v klidu dokráčela pro výhru 25:20. „Zodpovědně jsme chytnuté míče dohrávali,“ připomněl Pfeffer další činnost, ve které Karlovarsko excelovalo.

Třetí set pak proměnili hráči z lázeňského města ve svou exhibici, když dosáhli na výhru 25:14. „Troufám si říct, že proti nám bylo dost těžké hrát, protože jsme hodně ubránili a dokázali jsme si to skoro pokaždé dohrát, mám radost za celý tým,“ upozorňoval Pfeffer.

Karlovarsko se tak udrželo na druhé příčce, když má na kontě čtyřiadvacet bodů, stejně jako vedoucí České Budějovice, které však mají jeden zápas k dobru. „Kladno má letos velmi dobrý tým, ale my jsme hráli opravdu dobře,“ dodal ke svému hodnocení kouč Varů.

Naopak velké zklamání zavládlo po porážce v táboře Kladna. „Dostali jsme zadarmo lekci, domácí zaslouženě vyhráli,“ posteskl si po prohře kladenský trenér Milan Fortuník.

VK ČEZ Karlovarsko – Kladno volejbal cz 3:0 (25:12, 25:20, 25:14). Rozhodčí: Dmejchal, Činátl. Diváci: 650.
Karlovarsko: Patočka, Indra, Wiese, Zajíček, Keemink, Vašina, libero Pfeffer (stř. Fišer, Kočka, Ihnát).
Kladno: Špulák, van Solkema, Seppänen, Kyjanica, Platačs, Kraffer, libero Kunc (stř. Hancock, Fortuník, Lohr, Hýský).