V derby Lokomotiv podlehly Karlovaračky Liberci pětašedesátibodovým rozdílem. Ve druhém pak nestačily na družstvo České Lípy.

Výsledkový servis

Lokomotiva Liberec 119
Lokomotiva K. Vary 54

„Začátek utkání jsme zvládli dobře a drželi s favoritem celé soutěže krok. Ovšem v závěru první čtvrtiny jsme udělali několik hloupých ztrát, soupeř nám odskočil a naše hra se sesypala jako domeček z karet. Na domácích byla znát větší sehranost a zkušenosti z loňské sezony v extralize,“ zamyslel se karlovarský lodivod Ondřej Kádě.

Body a sestava: Rintová 21, Caháková 10, Růžková 7, Ledererová, Paduová a Malíková po 4, Jenšíková a Klečková po 2. Poločas: 58:28.

DDM Česká Lípa 99
Lokomotiva K. Vary 72

„První čtvrtina byla pro nás z říše snů. Dařilo se nám v útoku a domácí jsme jednoznačně přehrávali. Jenže poté jsme přestali hrát svou hru. Soupeřky trpělivě dotahovaly náš náskok a před přestávkou otočily skóre na svou stranu. My jsme jim k tomu pomohli opět několika zbytečnými chybami. Přesto jsme odehráli slušný zápas. Za nedělní výkon se určitě nemusíme stydět,“ ohlédl se za nedělním utkáním Kádě.

Body a sestava: Rintová 28, Jenšíková 17, Ledererová 9, Paduová, Malíková a Klečková po 6, Caháková a Růžková 0. Poločas: 47:40.

„Většinu kádru čekají další zápasy hned následující víkend, kdy v rámci extraligy mladších dorostenek zajíždíme do Strakonic a na USK Praha. Doma se představíme za čtrnáct dní v dorostenecké lize starších dorostenek, když v sobotu hrajeme od 14.30 hodin s Mladou Boleslaví a v neděli v 12.30 hodin přivítáme Brandýs nad Labem,“ uzavřel karlovarský kouč.