Famózní výkony na evropské scéně ne a ne přenést do domácí nejvyšší soutěže. To je charakteristika basketbalistek karlovarské Lokomotivy v této sezoně. Ve čtvrtek udolaly velmi dobrou a nebezpečnou Nitru, aby v sobotu prohrály v Praze se Spartou. Po 13 kolech ŽBL jsou na předposledním místě tabulky pouze díky lepšímu vzájemnému zápasu s nováčkem z Tábora, ale horší je, že už dva body ztrácí na Spartu a vůbec postup do play off.

Sparta Praha 73
Lokomotiva K. Vary 64

Karlovaračky se narychlo musely vypořádat s absencí v posledních zápasech se lepšící Blanky Sedláčkové. Ráno místo na sraz před odjezdem do Prahy upalovala s horečkou do postele. Navíc s nachlazením hrály Borecká s Větrovcovou a tím není výkon optimální. Přesto sestava McGuinnes, Šándorčínová, Borecká, Megarčiaková, Větrovcová (Zmeková, Houdková, Hanušová, Allan) i díky chybám domácích zachytila vstup do utkání a od začátku bylo jasné, že duel bude vyrovnaný.

Úvodní část sice patřila Spartě, ale do poločasu dokázala Lokomotiva skóre otočit a do šaten odcházela se čtyřbodovým vedením (32:36). To ještě, i díky dvěma trojkám Borecké, po třech a půl minutách držela. V polovině třetí části to ještě bylo hratelných 45:45, jenomže následně se Sparta dostala do vedení a to už nepustila. Stalo se tak i díky famóznímu výkonu Ondřejové, která s 18 body a 13 doskoky patřila k nejlepším hráčkám utkání.

Nejlepší střelkyní Sparty byla Američanka Hariss, která k 21 bodům přidala 11 doskoků a stejně jako Ondřejová dokázala do své individuální statistiky zapsat ceněný doubledouble. Z hostujících hráček se stabilně dařilo Větrovcové, která k 16 bodům přidala 8 doskoků, i Kanaďanka McGuinnes má dobrou bilanci, 12 bodů a 6 doskoků.

Na rozjímání nad neúspěchem není čas, v hektickém předvánočním čase čeká basketbalistky krutý týden. Už v úterý hostí v Českém poháru Tábor, ve čtvrtek hrají ve Vídni Středoevropskou ligu a v sobotu v důležitém ligovém zápase s Hradcem Králové.

Body: Hariss 21, Ondřejová 18, Hrabáková 15, Drachovská a Dlouhá 6, Sopirjáková 5, Kohoutová 2 – Větrovcová 16, Borecká 15, Magerčiaková 14, McGuinnes 12, Šandorčínová 3, Zmeková a Houdková 2. Fauly: 12:16. TH: 15/9:9/8. Trojky: 20/6:24/6. 5 chyb: 39. Šandorčínová. Rozhodčí: Karásek Jan (Přeštice), Smetana Jiří (Plzeň). Diváků: 143. Po čtvrtinách: 17:15, 32:36, 56:50. Nejlepší hráčka: Zuzana Ondřejová.

Ivo Vymětalík