Nové trenérské dvojici Veselý, Zdeněk se tak hlásilo z loňského družstva hned pět hráček. Těmi jsou Michaela Magerčiaková, Lenka Větrovcová, Irena Borecká, Jana Houdková a Blanka Sedláčková.

Naopak novou tváří je v družstvu karlovarské Lokomotivy Jitka Peterková přicházející z německého Halle. Ta je zatím také jedinou posilou Karlovaraček. Navrátilcem v dresu Lokomotivy je také Štrubelová, hrající loňskou sezonu ve Francii. Zbytek současného týmu tvoří nadějné domácí a sokolovské dorostenky.

„I přes to, že se doposud nepodařilo adekvátně doplnit hráčský kádr, hledáme spolu s trenéry vhodné typy pro posílení družstva, to zejména na post rozehrávačky a vysokého křídla, kde je nejvíce tíživá situace,“ vysvětloval generální manažer karlovarské Lokomotivy Roman Maleček.

V současné době hráčky absolvují nejméně oblíbenou, ale nezbytnou kondiční přípravu, která je na programu výhradně v domácích podmínkách. Ta potrvá až do 21. srpna. Poté čeká karlovarské basketbalistky soustředění v Tachově, kde již budou vylaďovat herní dovednosti.

(vym)