Karlovarské basketbalistky budou obhajovat loňské stříbrné medaile. Prvním soupeřem je známý z ligy BK Czech coal Aldast Strakonice, hraje se ve středu od 17.30 hodin.

Strakonice jsou zatím překvapením ŽBL. Tým, který měl hrát dole, je nečekaně pátý, se třemi výhrami, když naposledy vyhrál nad Valosunem Brno 85:83. V zápase zaznamenala 31 bodů Petra Reisingerová. Nejstarší hráčka soutěže, které bude ještě v tomto roce 35 let, má skvělou formu a proti Valosunu vyrovnala střelecký rekord této sezóny Dariny Mišurové. Někdejší reprezentantka a dlouholetá opora USK je základním kamenem letošních úspěchů Strakonic a i přes svůj věk je nejvytěžovanější hráčkou v soutěži. Že nevíte, o koho jde? Je to možné. V létě se totiž tato hráčka vdala a už se nejmenuje Gerstnerová, tak jak se jmenovala, když hájila barvy Lokomotivy.

Jinak se strakonický tým dost obměnil, odešly Drachovská do Sparty, Baláková do USA, Drahotová a Urbanová do Hradce. Posilou je Američanka Kiera Hardy, po letech se vrací Jitka Musilová, která má roční dceru. Kromě Reisingerové zná karlovarské prostředí velmi dobře trenérka Marcela Krämerová a další hráčka Zuzana Pilátová.

Strakonice už mají premiéru v CEWL za sebou, doma prohrály s BSS Košice 66:87.V naší A skupině se hrála ještě předehrávka Nitra - BSS Košice 84:61.

Ve skupině B rakouský Wels prohrál s Valosunem Brno 66:85 a Cassovia Košice porazila rumunskou Oradeu 81:61.

Naopak Lokomotiva neprožívá šťastný úvod sezony, o víkendu prohrála v Hradci Králové, počtvrté v pěti kolech ŽBL. „Podcenění mladého družstva soupeře spolu s neadekvátním výkonem některých opor družstva, slabou agresivitou v obranné činnosti, mizivou úspěšností střelby ze střední a delší vzdálenosti a místy tendencí komentovat a sledovat slabší výkon rozhodčích na úkor vlastní snahy o vítězství družstva, to vše zapříčinilo nevalný výkon a výsledek. Nicméně stále věříme v kvalitu našeho týmu a vítězství ve středečním utkání 2.kola poháru CEWL se zatím překvapením letošního ročníku ŽBL družstvem BK Strakonice by bylo určitě tou nejlepší náplastí a pozvánkou pro další utkání. Vaše podpora a hlasivky budou navýsost vítány – díky,“ burcuje diváky karlovarský manažer Roman Maleček.

Ivo Vymětalík