sPo třech porážkách, i když očekávaných vzhledem k těžkému losu, se čekalo jedině vítězství. „Tlak byl, byl to důležitý zápas. Ale potvrdili jsme, že umíme vítězit i pod velkým tlakem,“ radoval se trenér Jiří Bárta.

Premiérové vítězství Lokomotivy zároveň znamená, že jediným celkem v lize, který na výhru stále čeká, je Sparta. Ta v Karlových Varech nehrála špatně, ale v celém průběhu prohrávala.

„Vstoupili jsme do utkání velmi rozpačitě, postrádal jsem doskoky a z toho pramenilo málo rychlých protiútoků,“ uvedl kouč Sparty Petr Fejk. Domácí sice vedli v celém průběhu, ale ne výrazně, vše se rozhodlo až ve třetí čtvrtině, kterou Lokomotiva vyhrála 18:8. „Nejhorší vstup jsme měli do třetí části, nedokázali jsme se vyrovnat s útočnou hrou domácích, v poslední části se to zlepšilo, ale na změnu skóre jsme už neměli síly.“

Na straně Lokomotivy byla radost mnohem větší, hlavně s předvedeným výkonem.

„Každá hráčka podala velmi kvalitní výkon, to se projevilo hlavně při hře na útočné polovině, kde jsme dokázali reagovat na soupeře. Včas jsme reagovali na to, co soupeř zrovna hraje,“ uvedl trenér Bárta. Ten už měl k dispozici širší kádr. Afroameričanka Pinkney sice byla na lavičce jen v civilu, ve Varech nezůstane a jde na Slovensko do Rožňavy, ale velmi dobře se začlenily dvě nové posily ze zámoří. Jsou jimi Kanaďanky Erica McGuinnes a Erin Allan. „Budou muset na sobě ještě pracovat,“ dodal karlovarský kouč.

Ve čtvrtém kole ŽBL byly očekávané výsledky. Bez porážky zůstávají dva největší favorité. Gambrinus Brno vyhrál v Trutnově sice až po boji, ale přece 109:88 a USK Praha smetl Hradec Králové 113:64.

Třetí v tabulce je Valosun Brno, který odle očekávání porazil nováčka z Tábora 80:67. V posledním utkání kola porazila v Kralupech po obětavém výkonu Slovanka favorizované Strakonice 61:50.

Ivo Vymětalík