Basketbalistky karlovarské Lokomotivy si mírně spravily náladu, když bez problémů vyhrály na půdě druholigového Benešova a postoupily do 4. kola Českého poháru. V sobotu ale začíná odvetná část základní části ŽBL a to je jiné kafe. Přijede Valosun Brno. K postupu přes Benešov stačilo šest hráček.

BC Benešov 66
Lokomotiva K. Vary 93

Ve 3. kole Trocal Českého poháru zvítězily karlovarské hráčky v Benešově a budou očekávat po rozlosování 4.kola 27. listopadu tohoto poháru jméno dalšího soupeře. Jejich výhru sledoval mezi hrstkou diváků mj. Jaroslav Hřebík, známý fotbalový trenér, jehož dcera Tereza patřila k nejlepším domácím hráčkám.

Základní sestava hostí Sedláčková, Mc Guinnes, Allan, Borecká, Větrovcová hned v úvodu vytvořila pohodový náskok, který se do konce jen navyšoval. Zraněnou Allan brzy nahradila Zmeková a prakticky stejná sestava celý zápas držela domácí v uctivém odstupu. Až závěrečnou čtvrtinu dokázal Benešov vyhrát (26:22), ale to už bylo pod vlivem velkého náskoku Lokomotivy a menšího důrazu jejích hráček kvůli riziku vyfaulování.

Body: Hřebíková 19, Mazurová 16, Němcová 11 – Větrovcová 27. Sedláčková 26, Borecká 17, Zmeková 9, Mc Guinnes 8, Houdková 6. Fauly: 12:17. TH: 18/11:15/10. Trojky: 3:5. Diváků: 40. Po čtvrtinách: 13:24, 27:47, 40:71.

V sobotu na Valosun

Teď je třeba se přeorientovat na ŽBL, v sobotu začínají odvety základní části a Lokomotiva od 17.30 hodin hostí ve své hale kvalitní Valosun Brno v čele s Američankami Miller, Louden, reprezentantkami Svobodovou, Zrůstovou, výbornou Vlkovou a dalšími. „Jen výborný výkon, kompletní kádr a podpora diváků můžou přinést vítězství,“ říká manažer Roman Maleček.

Problém je ale hlavně s kádrem, vždyť ve středu v Benešově kvůli zranění nebyly Magerčiaková, Šándorčínová a Hanušová. Navíc jen pár minut odehrála Allan.

Valosun je na tom naopak velmi dobře, kromě úvodního vítězství sezony nad Lokomotivou 92:82 přidal další čtyři výhry a je v tabulce čtvrtý. Lokomotiva se skromně se dvěma výhrami krčí na předposledním místě. Navíc se Valosunu daří v CEWL (to ovšem Lokomotivě také), středeční výhrou nad rakouským Welsem 88:75 si prakticky tři kola před koncem skupiny B zajistil postup do Final Four v příštím roce. O svém úspěchu rozhodly Brňanky až v závěrečné čtvrtině. Utkání bylo dlouho vyrovnané, Valosun pod dojmem vysoké výhry v Rakousku hrál v prvním poločase vlažně a zabral až po přestávce. V domácím dresu se dařilo americké dvojici Miller (22 bodů), Louden (20), v sympaticky bojujícím hostujícím kolektivu střelecky zářila další Američanka Lee, která dala 27 bodů.

Předzápasem ŽBL bude v sobotu od 14.30 liga starších dorostenek BK Lokomotiva Karlovy Vary – BC Mladá Boleslav.

Ivo Vymětalík