Lokomotiva K. Vary 73
Kara Trutnov 77

Trenér Jiří Bárta dal prostor hráčkám, které tolik nenastupují (proto vůbec do hry nezasáhly Magerčiaková a Šándorčínová) a ty si proti favoritovi nevedly špatně. Sestava Sedláčková, Hanušová, McGuinnes, Zmeková, Větrovcová (Gibbons, Houdková, Allan, Borecká) začala dobře. Díky McGuinnes, která dala první nájezd a hned přidala trojku, vedla brzy 5:0. Lokomotiva vedla ještě 9:5, ale v 7. minutě bylo srovnáno a do první přestávky měli hosté náskok (14:21).

V průběhu druhé čtvrtiny si hostující družstvo vypracovalo až jedenáctibodové vedení, které se ovšem před poločasem rozplynulo. Velkou zásluhu na tom měla Větrovcová, která se v poslední minutě dvakrát prosadila zpod koše a navrch přidala trojku, což je velmi dobré, neboť to určitě není její parketa.

Druhý poločas zahájila Lokomotiva výtečně, Sedláčková hned projela celé hřiště, dvakrát se prosadila Větrovcová, a když přidala McGuinnes další dvě trojky, a stejně i Sedláčková, tak ve třetí přestávce byl náramný pohled na ukazatel skóre (66:55).

Domácí třetí desetiminutovku vyhrály 28:16. Ani to však nakonec nestačilo domácímu týmu k postupu. Poslední desetiminutovku totiž zahájila po 52 sekundách trojkou Mišurová a ve 35. minutě již skóre utkání hovořilo ve prospěch hráček z Krkonoš (Šnajdrová 68:69, Ivanová 70:72). Trutnovský náskok se poté vyšplhal až na sedm bodů, 70:77. A přestože do konce utkání v té chvíli zbývalo ještě přes tři minuty času, padl už pouze jeden koš, trojka z rukou domácí Zmekové.

V závěru Lokomotiva nedávala ani jednoduché koše, kazila přihrávky a zkušený tým Kary postup do Final Four uhájil. Poslední desetiminutovku domácí prohrály 7:22, a tak není divu, že si jeden fanoušek posteskl: „Máme velké výkyvy.“

Kapitola Český pohár je tak pro letošní sezonu uzavřena a nyní nastává hlavní část sezony. Koncem měsíce Final Four CEWL jako první vrchol a druhý doufejme přijde později, v play off ŽBL.

Do té doby je ještě deset zápasů v nadstavbové části, skupině A2. První už ve středu, doma, v tradičních 17.30 hodin, Basket Slovanka.

Body: Větrovcová 20, Mc- Guinnes a Sedláčková 13, Hanušová 9, Zmeková 7, Houdková 6, Borecká 5 - Hindráková 19, Mišurová 16, Šnajdrová 12, Ivanová 11, Křížová 7, Štěpánová 6, Hartigová 4, Skutilová 2. Fauly: 12:11. TH: 6/4:9/7. Trojky: 21/7:19/8. Rozhodčí: Karásek Jan (Přeštice), Heinrich David (Praha). Diváků: 67. Po čtvrtinách: 14:21, 38:39, 66:55. Nejlepší hráčky: Lenka Větrovcová – Kateřina Hindráková.

Ivo Vymětalík