Letošní konečné deváté místo už bylo moc, navíc Bártovi končí smlouva. „Dohodli jsme se, že novou nedostane,“ uvedl karlovarský manažer Roman Maleček.

Konečný ligový výsledek, ale podle Malečka nebyl hlavním důvodem Bártova odvolání. „Jsme rádi za jeho práci, ale shodli jsme se, že je třeba dát družstvu nový impuls. Možné ovšem je, že v klubu zůstane, ale ne u žen,“ naznačuje Maleček. Co to znamená?

Je veřejným tajemstvím, že Lokomotiva má zájem vybudovat i mužskou složku. Jednalo by se o 1. ligu (druhou nejvyšší soutěž). „Je to v jednání,“ připouští Maleček. A tam by eventuelně bylo místo i pro Bártu.

Kdo na jeho místo u žen? Malečkovi se přihlásilo šest adeptů, do užšího výběru prošli tři a v současnosti se rozhoduje mezi dvěmi, jedním z nich je Tomáš Veselý, jehož právě Bárta vystřídal před pěti lety. Paradox, ne?

Změny jsou už i v hráčském kádru. V příští sezoně už karlovarský dres neobléknou Šándorčínová ani obě Kanaďanky McGuinnes a Allan. Velmi nepravděpodobné je i setrvání talentované dorostenky Hanušové. Klub sice odmítl nabídku USK Praha, ale do hry se silně zapojil brněnský Gambrinus. „Mají eminentní zájem, je tam taková nabídka, jaké nemůžeme konkurovat,“ připouští Maleček.

I přes nevydařenou karlovarskou sezonu má Lokomotiva jeden úspěch jistý. Na prvním soustředění ženské reprezentace (14. dubna v Opavě) se do širšího kádru budou hlásit Lenka Větrovcová, Irena Borecká a právě Alena Hanušová.

Ivo Vymětalík