Thermia Karlovy Vary 82
BK Beroun 57

V sobotu to v tělocvičně ZŠ Dvory vypadalo chvílemi jak v lazaretu, hosté přijeli s troskami svého týmu a zdravotní indispozice na nich byla vidět na první pohled, a ani domácí nevypadali moc dobře. Jirka Slavík se Zolotarovem oslabení chřipkou, Horejš kvůli těžce pohmožděnému palci na pravé ruce sotva udržel balon a Rosťa Slavík s Peškem nastupovali s nedoléčenými zraněními.

Psychicky se ovšem se všemi zdravotními handicapy lépe vypořádali Karlovarští, kteří od samého začátku tahali za delší konec provazu a povolili až v závěrečné čtvrtině, kdy už bylo o výsledku dávno rozhodnuto.

Nejlepší střelci Thermie: Jiří Slavík 18, Švarc 14, Rosťa Slavík a Dufek po 8.

Za hosty nastřílel téměř polovinu bodů bývalý prvoligový pivot USK Praha, 210 cm vysoký Beníšek, který dal 21 bodů.

Thermia Karlovy Vary 78
SKB Strakonice 93

Nedělní duel už se hrál podle jiných not. Domácí začali sice dobře, hned z prvního útoku po rozehrání je do vedení přivedl Dufek, ale hosté ještě v 1. minutě dvěma slepenými koši otočili a do konce zápasu už vedení nepustili z ruky. Domácím nevycházelo skoro nic a už vůbec ne obrana, takže hosté svůj náskok postupně navyšovali. Čtvrtinu vyhráli o šest, poločas o 13, a když dvě a půl minuty před koncem vedli o 19 bodů, 71:90, vypadali Karlovarští na ručník.

Naštěstí se v samotném závěru přestalo dařit strakonickému Tesařovi, který v utkání úspěšně proměnil osm z deseti trojkových pokusů, takže stovku Karlovarští nakonec nedostali a konečná prohra o 15 bodů je vzhledem k vývoji zápasu ještě přijatelný výsledek.

„Narazili jsme na mančaft, který jako sůl potřeboval vyhrát, my zase asi jako sůl potřebovali dostat nářez, aby nás vrátil na zem. Zatímco hosté byli za všech okolností důslední a ukázněně hráli, co potřebovali, naši hráči nebyli po sérii snadných vítězství s to se koncentrovat. Určitě se tady podepsaly i všechny ty zdravotní problémy, ale pravda je, že soupeř byl mnohem lepší a vyhrál zaslouženě,“ přiznal po zápase trenér Thermie Zdeněk Pešek.

Nejlepší střelci Thermie: Jiří Slavík a Pešek po 18, Zolotarov 15; za hosty Martin Janda 30, Tesař 26 (8x3), Diviš 14.