V posledním zápase play off II. ligy vyhráli v Teplicích. Radost nedokázal zkalit ani výprask, který den předtím Karlovarští utrpěli v Litoměřicích.

Slavoj BK Litoměřice 100
Thermia Karlovy Vary 60

„Od prvních minut nepovedený zápas, který byl opět ovlivněn naší nepřipraveností na celoplošnou obranu domácích, kteří nás přesně takhle zaskočili už podruhé. Byli lepší ve všech ukazatelích a jejich pivoti, křídla i rozehrávači si během zápasu v podstatě dělali, co chtěli. Na naší straně stojí za zmínku snad jen výkon Vojty Švarce, který jako jediný byl výraznějším střelcem Thermie,“ přiznal po utkání karlovarský trenér Zdeněk Pešek.

Body Thermie: Švarc 22, Slabý 8, Pešek 7, Dufek a Jindra po 6, Zolotarov a Hála po 4, Horejš 2; za domácí nejlépe Krupka 21 (3x3), Štěpánek a Peterka po 16. Čtvrtiny: 28:11, 28:15, 13:14, 31:20.

BK Teplice 75
Thermia Karlovy Vary 76

Na nedělní zápas se hráči Thermie připravili lépe. „V posledním utkání doma jsme dokázali Severočechy porazit o bod hlavně díky hostujícímu Milanovi Doksanskému na pivotu, tentokrát jsme bez něj zvolili taktiku precizně hraných akcí postupného útoku a v kombinaci s výbornou obranou se nám podařilo domácí dokonale zaskočit. S chutí hrající Thermie byla brzděna jen špatným výkonem rozhodčích, zejména pan Neumann si do Teplic přijel povinně odpískat odměnu. Naši hráči se tím ale nenechali odradit a od počátku do konce dokazovali, že i poslední zápas, ve kterém už si nemohou v tabulce polepšit, je pro ně stejně důležitý jako celá tahle sezona,“ neskrýval nadšení nad výkonem svých svěřenců Zdeněk Pešek.

Z hráčů Thermie byl nejvíc vidět Maxim Zolotarov, který byl v útoku skoro nezadržitelný, pod košem kralovali Švarc s Horejšem a vidět byl i po nemoci hrající Per Slabý. Trio ´malých´ z rozehrávky, Jindra, Hála a Dufek, toho tentokrát moc nenastřílelo, což ovšem vynahrazovali vynikající obrannou hrou, která Thermii v základní části tak často scházela.

„Nejvyšší náskok jsme měli na počátku druhé půlky, kdy narostl až na 16 bodů, pak ale domácí výrazně přidali v obraně a třetí čtvrtku nakonec o sedm vyhráli. Zápas se tak opět dostal do situace, kdy rozhodovaly poslední vteřiny, fauly a hlavně proměněné koše. I tentokrát byla úspěšná Thermia, která doslova vydřela vítězství,“ přiblížil rozhodující momenty zápasu trenér Thermie.

„Chtěl bych poděkovat všem hrajícím i v současnosti zraněným hráčům za celou sezonu. Zejména parta, která odehrála poslední utkání, ukazuje, že v budoucnosti se ve Varech nemusíme o mužský basket obávat,“ uzavřel svoje ohlédnutí za posledními zápasy sezony Zdeněk Pešek.

Body Thermie: Zolotarov 30 (5x3), Švarc 15, Jindra a Dufek po 8, Horejš 7, Slabý 4, Pešek a Hála po 2; za domácí nejlépe Eisner 23 a Mašek 22. Čtvrtiny: 21:20, 11:25, 22:15, 21:16.