Na mítinku ve známém jabloneckém skiareálu Břízky se představili i žáci Lyžařského klubu Slovan Karlovy Vary a stejně jako loni zasáhli do bojů o medaile.

„Na závody jsme vyslali žáky ročníků 1998, 97, 96 a 95 s dobrou vírou, že se tam v silné konkurenci neztratí, a oni se opravdu neztratili,“ pochvaloval si trenér žákovského týmu Slovanu Jaroš Řehořek.

Mezi nejmladšími, narozenými v roce 98, se velmi dobře uvedl Kryštof Husák, který skončil v pátek na 2 km klasicky šestý, v sobotu na 3 km volně s hromadným startem dokonce na vynikajícím druhém místě a celkově byl v součtu obou dnů třetí a navíc získal ocenění Nováček roku.

Velmi dobře si v opravdu nabité konkurenci děvčat ročníku 97, kdy 15 závodnic dojelo v rozmezí 30 vteřin, vedla i Markéta Lubinová. V závodě na 2 km klasicky dojela na 13. v bruslení na stejné trati na 12. a celkově v poháru obsadila 11. místo.

Mezi staršími žáky ročníku 96 opět potvrdil své dominantní postavení Míša Novák, který v Jablonci svým soupeřům akorát ukazoval záda a v obou disciplínách si dojel s velkým náskokem pro zlato. Velmi zdatně mu přitom sekundoval další karlovarský talent Tomáš Řehořek, který i přes částečnou zdravotní indispozici v obou závodech skončil třetí. První a třetí místo patřilo našim nadějím i v konečném pořadí Poháru Hledáme novou Kateřinu Neumannovou a v konečném pořadí Českého poháru staršího žactva to bylo ještě lepší, obsadili první dvě místa.

„Za zmínku ale stojí i výkony a bojovnost dalších našich závodníků, kteří konkurenci nedali ani metr trati zadarmo. Natálka Slámová vybojovala v pátečním závodě děvčat ročníku 95 na 3 km klasicky 13. příčku a Tomáš Kotraba obsadil v závodě žáků ročníku 97 na 2 km klasicky 23. místo. Celkově obsadilo našich 14 žáků v seriálu Hledáme novou Kateřinu Neumannovou v konkurenci 39 lyžařských oddílů z celé republiky 9. místo,“ shrnul bilanci svých svěřenců Jaroš Řehořek.