Ani vánoční svátky neodradily řadu atletů od účasti na běžeckých závodech. Karlovaráci se na Štěpána vydali na sever i na jih.

Na startu 7. ročníku Štěpánského běhu na Zadním vrchu v Kadani, který byl osmým závodem seriálu Zimního běžeckého poháru, se sešlo rovných půl sta běžců. Na pětikilometrové krosové trati se vedle domácích představilo i kvarteto vytrvalců z Karlovarska. Závod vyhrál mostecký atlet Vojta Holý 18 vteřin před domácím Petrem Hudkem, na třetím místě doběhl v novém traťovém rekordu své kategorie kladenský junior Marián Mundok. Z našich byl nejlepší Jiří Westrmaier, který v čase 21:54 obsadil v celkovém pořadí 24. příčku a vyhrál kategorii veteránů nad 50. Závod byl velmi rychlý, byly překonány tři traťové rekordy. Kromě Mundoka je vytvořili mostecký starší žák Jiří Dekastello (20:24) a domácí Dagmar Březinová v kategorii veteránek (23:22).

Na Štěpána se běhalo i ve Františkových Lázních, 6. ročník Vánočního běhu ve Františkových Lázních přilákal na start 5600 metrů dlouhého závodu více než pět desítek vytrvalců, z toho 11 žen a 5 starších žáků. Závod vyhrál sokolovský Jan Sokol, který časem 17:48 překonal o 14 vteřin loňský traťový rekord píseckého Jiřího Jansy. Ten letos doběhl s desetivteřinovou ztrátou na Sokola jako druhý v absolutním pořadí a vítěz kategorie veteránů nad 40 let.

Z běžců Karlovarska se na stupně vítězů kromě Sokola prosadil ještě chodovský nezmar Manfréd Krassa, stříbrný v kategorii veteránů nad 60 let v čase, kterým by v hlavní kategorii mužů obsadil 13. místo. Druhý ve své kategorii starších žáků (a v první desítce absolutního pořadí!) byl také karlovarský Tomáš Píša.

Ani po Vánocích si běžci moc neodpočinou, příští závody je čekají už pozítří, a hned dva, dopoledne v Doubí a odpoledne v Lokti.

Novoroční běh na Svatošské skály jako vůbec první závod nového roku 2009 pořádají nohejbalový klub SK Liapor Witte a karlovarský sportovní klub Triatlet ve čtvrtek 1. ledna už po šestadvacáté. Vypsán je jako veřejný pro všechny věkové kategorie a běží se tradičně 7 km po asfaltové silnici z Doubí do Svatošských skal a zpátky.

Novoroční běh okolo Lokte pořádají TJ a MěÚ Loket rovněž ve čtvrtek 1. ledna a je určen „všem příznivcům běhu jakéhokoli věku, kteří se chtějí na Nový rok pobavit se stejně naladěnými lidmi, rozhýbat své tělo zmožené vánočními oslavami a v neposlední řadě zahájit celý nový rok pohybem.“ Přihlášky v Lokti na radnici od 13.15, start závodu je ve 14 hodin.