Oba závody se jely na východě Čech a v obou bodovali i závodníci z Karlovarska.

Pátým závodem Extraligy masters byla páteční Časovka do vrchu Anderlův Chlum v Ústí nad Orlicí. Na trati dlouhé 3,8 km s převýšením 228 metrů a dvaadvaceti zatáčkami zajel nejrychlejší čas Aleš Kestler z YOGI Racing Ostrava, který kopec s úctyhodným průměrným stoupáním 10% zvládl za osm minut a 34 vteřiny.

Z kvarteta jezdců Karlovarska byl nejrychlejší Ludvík Killinger starší z Cyklo Teamu Killi, který v čase 10,19 vybojoval stříbro v kategorii nad 50 let. Radoslav Krummer ze Slavie Karlovy Vary byl mezi přespadesátníky v čase 10,26 čtvrtý a stejné místo obsadil časem 10,34 v kategorii M30 Ludvík Killinger mladší. Bronz ve své kategorii veteránů nad 70 let vybojoval v čase 14,02 Zdeněk Makoň z MCB Sokolov.

Sobotní silniční závod v Sezemicích u Pardubic se jel na 15 km dlouhém okruhu a na startu chyběli Killingerové. Velmi pěkně zajel Radoslav Krummer (na snímku), když v závodě na 90 km vybojoval ve spurtu celého 24členného pelotonu 2. místo za Petrem Drahošem z Hlinska.

Obhájce loňského celkového prvenství v kategorii veteránů nad 50 let tak letos vybojoval, po bronzové z časovky v Českém Dubu a stříbrné ze znojemského Europamaratonu, už třetí medaili a potvrdil, že i v roce 2009 patří mezi největší favority.

Své kvality v Sezemicích stoprocentně potvrdil i Zdeněk Makoň, když v závodě veteránů nad 70 let na 60km projel cílem ve spurtu osmičlenné skupiny jako první.