A že se bylo na co koukat, nebylo žádných pochyb. Na start prestižního závodu se postavily i české naděje Krňávek, Pejsar či Jaňour. Triatleti absolvovali objemy 1,5 km plavání, 40 km na kole a 10 km běh.

Start závodu byl tradičně na koupališti Rolava, kde závodníci absolvovali tři okruhy o délce pět set metrů. Jeden a půl kilometrový úsek zvádl nejrychleji Richard Varga, který nadělil druhému švýcarskému triatletovi Kuengovi pomalu desetivteřinovou ztrátu. Jako třetí opustil Rolavu Martin Krňávek se ztrátou šestnácti vteřin. Cyklistická část hodně zamíchala pořadím, když se do čela dostal český závodník Lukáš Hirt a za ním se vyhoupl na druhou příčku Martin Pejsar. Trojici pak doplnil Němec Zöell.

Do běžecké části vybíhal jako první Lukáš Hirt s náskokem dvaadvaceti sekund před druhým Pejsarem, na kterého ztrácel třetí Zöell bezmála čtyřiatřicet vteřin. V tu chvíli ale začal stahovat náskok vedoucí trojice v běžecké části favorit závodu francouzský triatlet Sylvian Dodet. Ten se pomalu dotáhl na čelo tabulky společně s Rusem Parienkem.

Krok udržel v závěrečné disciplíně s francouzsko–ruskou dvojicí Němec Zöell, který tak odsunul Krňávka na čtvrté a Pejsara na páté místo. V posledním dvou a půl kilometrovém okruhu si vytvořil Dodet nepatrný náskok, který udržel až do cílové rovinky, kde si mohl vychutnat sladký pocit vítězství. Se ztrátou patnácti vteřin doběhl do cíle na druhém místě ruský závodník Artem Parienko, třetí příčku obsadil se skluzem šestačtyřiceti vteřin Němec Mathias Zöell. Poté do prostoru před hotelem Thermal doběhl nejlepší z Čechů v tomto závodě Martin Krňávek, když jeho ztráta na první příčku činila jednu minutu a dvanáct vteřin. Do první desítky se propracoval na osmém místě i Karlovarák Martin Pejsar.

Výsledky

1. Sylvian Dodet (FRA) 1:19:23.0
2. Artem Parienko (RUS) – 14.7
3. Mathias Zöell (GER) – 46.1
4. Martin Krňávak (CZE) – 1:12.9
5. Dan Alterman (ISR) – 1:25.5
6. Aurélien (FRA) – 1:30.2
7. Marc–Iwan DE Kaenel (SUI) – 1:30
8. Martin Pejsar (CZE) – 1:38.5
9. Ran Alterman (ISR) – 2:12.2
10. Richard Varga (SVK) – 2:28.0

14. Jan Jaňour (CZE) – 3:02.1
20. František Kubínek (CZE) – 3:42.7
22. Tomáš Pospíchal (CZE) – 3:58.0