Seriál, který stejně jako všechny předchozí připravilo sdružení karlovarských cyklistů A.M.bike no limits, se opět skládá ze čtyř závodů. První tři jsou organizovány jako klasické cross country na zhruba sedmikilometrových okruzích, čtvrtý se jede jako časovka jednotlivců na 17 km.

První závod se jede už pozítří, v sobotu 21. března v městských lesích nad Tuhnicemi. Start a cíl jsou u restaurace Linhart, kde je možné i parkovat.

„Okruh, který jsme připravili pro zahajovací závod, je rychlý a dynamický, bez větších nároků na techniku jízdy a s nepříliš velkým převýšením. Prostě přesně to pravé na začátek sezony,“ slibuje předseda A.M.bike no limits Daniel Danielčák.

„Trať je dnes v celé délce zcela bezpečně sjízdná, ovšem závod se pojede, i kdyby třeba nasněžilo,“ dodává.

Závod je vypsán pro všecny věkové kategorie. Jako první odstartují v 11.00 kadeti, kadetky, juniorky a veteránky nad 40 a ve 12.00 startují ženy, junioři, mladší veteránky, obě kategorie veteránů a tandemy. Odpolední program otevře ve 13.30 závod dětí na zkrácené trati cca 500 metrů, ve 13.45 vyjedou na trať žáci a žákyně do 14 let a ve 14.30 startuje hlavní závod mužů. Přihlášky na místě od 9.00, nejpozději půl hodiny před startem kategorie.

Druhý závod, který se pojede příští sobotu 28. března kolem Tří křížů, už je o poznání náročnější. Převýšení dělá 215 m na okruh a na trati vedené po lesních cestičkách se střídají dlouhé rovinaté pasáže s táhlými výjezdy a sjezdy, což by mělo vyhovovat především těm, kdo preferují rovnoměrné tempo a rytmus.

Třetí závod u Letního kina se jede v sobotu 4. dubna a v porovnání se dvěma předchozími je to skutečně jinačí kafe. Výrazně kopcovitá trať s převýšením 250 m na okruh je i technicky těžká a každému ukáže, jak na tom po zimě je. Závěrečná časovka se pojede v sobotu 11. dubna na trati vedené členitým terénem kolem Bílé skály mezi obcemi Čankov a Mezirolí.

Všechny čtyři závody jsou vypsány jako veřejné a hodnotí se jak jednotlivé závody, tak seriál jako celek. Podrobné informace k jednotlivým závodům přineseme vždy v týdnu před jejich konáním.