Vrcholem závěrečného dostihového odpoledne, jehož součástí bude šest rovinových a jeden překážkový dostih, je Cena Masise – Pohár Grandhotelu Pupp.

Do výkonnostní zkoušky II. kategorie na trati dlouhé 1.200 m je hlášeno osm aktérů. I přesto, že je obtížné odhadnout aktuální formu u takto mladých koní, kfavoritům se i spřihlédnutím k dosavadním výkonům řadí hřebec YANKEE DOODLE (ž.Koplík), který včervenci dokázal na zdejší dráze triumfovat. Jeho stájový i tréninkový kolega RABBIT SHINKO (ž.Janáček) do dostihu nastupuje jako jediný debutant bez jakékoliv zkušenosti se závoděním. Vysoko bude směřovat syn výtečné Arganty ARCHIBALDO (ž.Srnec), který si životní křest odbyl na italské půdě svýsledným 4. místem. Dalším účastníkem, který již poznal pocit vítězství a navíc taktéž na dvorském oválu, je bělouš SIGRILIANO (ž.Andrés) a BLUEBERRY (ž.Minařík). Ten ovšem zvítězil na provinčním brněnském závodišti a vdostihu nižší kategorie. Nejzkušenějším účastníkem se třemi starty na kontě je hnědka JOKOONO (ž.Pišl), která své kvality potvrdila dvěma třetími a jedním druhým místem. Vmenších dostizích dvakrát na 4. místě umístěný a do Ceny Masise dohlášený BLUE CLASSY (ž.Šafář) si svým projevem vtréninku pravděpodobně vysloužil důvěru trenéra Vašiny i majitele ze stáje Václav Kovařík a vpřípadě úspěchu by tak zviditelnil tuzemský chov, protože ostatních pět soupeřů se narodilo jinde než v Čechách. Jedním znich je polský rodák IRYKLON (M.Zatloukal), který do dostihu nastoupí jako majitel 4. místa zčervencového dostihu na stejné distanci, jenom vo stupínek nižší kategorii než je ta nedělní.

Účastníci hlavního dostihu nebudou jedinými dvouletými, kteří se o tituly utkají vrámci odpoledne. Dalším dostihem vypsaným pro tuto kategorii bude Cena společnosti TENZA na prodloužené trati 1.400 m, kde zplně obsazených boxů ke svému prvnímu startu odskočí celý kvintet koní.

Mezi vážnými adepty na vítězství by mohli být dva reprezentanti stáje CK Martin Tour TRYMEROUS (ž.Chaloupka) a MARTIN´S TOUR (ž.Rája), kteří se sdostihovým provozem (i když ne moc úspěšně) seznamovali vItálii, ale kvalitu zahraničních dostihů je třeba brát srespektem.

Kvalitně obsazena je také Cena spol Telefónica O2 Czech Republic (II. kategorie, 2.000 m). K nejsledovanějším aktérů bude patřit dvojice rekonvalescentů DIAMOND KINGA (ž.Srnec) a NORMEN (ž.René Koplík), kteří po roční zdravotní přestávce vyzvou soupeře, kteří vletošní sezóně dosáhli skvělých výsledků, mezi nimiž nechybí červencový premianti zčervencových klání ve Dvorech LE VENT (ž.Andrés) a HEFNER´S CHOICE (ž.Radek Koplík), druhá zloňského vrcholu určenému klisnám, tedy zOAKS a to RABBIT MONTJEU (ž.Minařík), nebo předloňský suverénní vítěz tohoto dostihu SET IN MOTION (ž.Lukášek) a THE JOE MCARDLE (J.Pavlíček).

VCeně CAR POINT Karlovy Vary Holding se mezi osmi startujícími představí většina překážkářů, kteří jsou karlovarskému publiku dobře známí zpředešlých dostihů. Proti zkušenému dvanáctiletému matadorovi VALANGOVI (L.Urbánek), bílému GERMILLOVI (ž.Hurt), nevyzpytatelnému SWANGOO (L.Kasl), ARGUNOVI (L.Sedlář) a ESKAMOTÉROVI (J.Sovka) se postaví pouze dvě klisny a to RESERL (L.Sloup) a DIVOKÁ ŠÁRKA (ž.Andrés), loňská účastnice klasického vrcholu určeného výhradně tříletým klisnám. Do sedla VLTAVANA usedne jediná žena v poli Štěpánka Sedláčková, jež vpředposledním dostihovém mítinku naprosto zřetelně ovládla obdobnou steeplechase spomocí tmavého hnědáka Radbeca.

Marcela Klingorová

Nedělní dostihový program

1.dostih (V.kategorie, 2000 m): 14.30
2.dostih (II.kategorie, 2000 m): 15.00
3.dostih (III.kategorie, 1400 m): 15.30
4.dostih (II.kategorie, 1200 m): 16.00
5.dostih (III.kategorie, 1200 m): 16.30
6.dostih (IV.kategorie, 2400 m): 17.00
7.dostih (steeplechase IV. kategorie, 3.500 m): 17.30