Měl to být svátek fotbalu. Nebyl. Utkání divizní soutěže, ve kterém se střetla mužstva Chodova a Toužimi mělo patřit do skupiny par excellence. Bohužel nepatřila.

Hned v úvodu duelu totiž ukázal směr, jakým se bude utkání odvíjet, svými někdy až směšnými a jednostrannými výroky hlavní arbitr duelu pan Jedlička, který jakoby nepochopitelně držel nad Chodovem ochrannou ruku. Tím tak zbytečně přiléval olej do pověstného ohně, a je jen s podivem, že fotbalisté Toužimi udrželi během hry své nervy na uzdě. Měl zvítězit fotbal, bohužel se tak nestalo. První jarní kolo totiž pořádně režíroval hlavní sudí zápasu a tak to někdy vypadalo na hřišti, jako kdyby tu filmaři natáčeli další díl příhod strýčka Jedličky. Ale nebylo tomu tak.

Byla to jen současná tvář českého fotbalu, skomírající, prohnilá a ostudná. Po skončení zápasu pak následovala slovní gratulace nejen od toužimských fotbalistů panu sudímu. Jenže nezapomínejme, že na hřišti je pánem rozhodčí, a tenmávždycky pravdu. Takže teď přijde na řadu jedno nefotbalové přísloví, a to — nejslabší, máte padáka.