Ve druhém utkání narazili hokejbalisté Karlových Varů na dalšího nováčka, tým DDM Ústí nad Labem, a znovu si připsali body za vítězství.

CSKA Karlovy Vary 4
DDM Ústí nad Labem 1

V domácí brance se místo zraněného Františka Bauera objevil Martin Novák. Do hry se však v první třetině, až na jednu nebezpečnou střelu, prakticky nedostal. Vše podstatné se totiž odehrávalo na druhé straně hřiště. Karlovarští hráči totiž svého soupeře hned od úvodního buly zatlačili hluboko do jeho obranného pásma. Svou převahu ale i přes několik nadějných šancí nedokázali vyjádřit gólově.

Prosadit se dokázal až Jakub Frič, který na začátku druhé třetiny proměnil přesný pas od Jana Bauera v úvodní branku. Pak se do hry díky několika vyloučením dostali i hosté z Ústí. Buď ale včas zasáhla obrana domácích nebo pozorný Novák v brance. Naopak hráči CSKA naložili se svou druhou přesilovou hrou v utkání ukázkově. Jakub Frič měl po pěkné přihrávce od Šlára snadnou úlohu a svým druhým gólem stanovil skóre po dvou třetinách na 2:0.

V úvodu závěrečné třetiny se podařilo Ústí snížit, ale CSKA odpovědělo hned vzápětí brankou Jana Bauera. Potom už byla hra opět v režii domácích. Ve vypjatém závěru se dokázal prosadit již jen Lukesle, který stanovil konečný výsledek na 4:1.

„Hned od začátku jsme měli více ze hry, ale nedokázali se gólově prosadit,“ řekl po utkání střelec dvou branek Jakub Frič a pokračoval: „My ale dál hráli naši hru a věřili, že se dříve nebo později prosadíme. No a pak mi kluci poslali perfektní přihrávky a padlo to tam.“

Karlovarští se i díky jeho brankám drží na druhém místě tabulky a navíc mají zápas k dobru.

Branky: 16. Jakub Frič (Jan Bauer, Sláma), 30. Jakub Frič (Šlár, Sláma), 33. Jan Bauer (Jakub Frič, Šlár), 44. Lukesle (Jar. Bauer) – 33. Fidler (Netušil). Třetiny: 0:0, 2:0, 2:1 Střely: 46:17. Vyloučení: 9:6. Přesilovky: 4:7. Využití: 1:0. Rozhodčí: Švestka, Barna.
CSKA: Novák – Vojtek, Lukesle, Divíšek, Šlár – Jelínek, Jar. Bauer, Němec, Sláma, Jan Bauer, Jakub Frič.
Ústí: Markušovský – Dvořák, Kuda, Zedník, Tuček – Beneš, Myška, Tůma, Vinkor, Haas, Fidler, Brmez, Netušil.

Příští zápas odehrají hráči CSKA na horké půdě v Dobřanech v neděli od 14 hodin.

Pavel Divíšek