Na tratích ve Vesci, kde se před rokem konalo mistrovství světa, reprezentovali náš kraj žáci LK Slovan Karlovy Vary. V kategorii mladšího žactva Tereza Doleželová s Berenikou Salingerovou a Kryštof Husák s Viktorem Kleinem a v kategorii staršího žactva Markéta Lubinová, Michaela Maňasová, Tomáš Řehořek a Michal Novák.

Olympijský program zahajovaly závody klasickou technikou. V úvodním závodě mladšího žactva na 2,4 km obsadily Doleželová 10. a Salingerová 25. místo a mezi kluky vybojoval Husák krásné 4. místo a Klein skončil 11. V závodě starších žákyň na 3 km doběhla Lubinová čtvrtá a Maňasová na 24. místě a v závodě starších žáků na 3,6 km klasicky si doběhl Řehořek pro stříbro a těsně za ním na bronzovém stupínku skončil Novák.

Ve středu se na tratích ve Vesci bruslilo a Karlovarští ani v této disciplíně nezklamali. V závodech mladšího žactva na 2,4 km doběhla Doleželová na 12. a Salingerová opět na 25. místě a mezi kluky vybojoval Husák bronz a Klein skončil na 12. místě. Starší žactvo jelo volnou technikou 3,6 km a do pokladnice karlovarských lyžařů přibyla zásluhou Michala Nováka první zlatá. Čtvrtá místa pak získali mezi děvčaty Lubinová a mezi kluky Řehořek, Maňasová skončila 22.

Největší úspěch pak přišel poslední den libereckého mítinku v ´královské´ disciplíně klasického lyžování, a to jsou štafety. Trojice v sestavě Tomáš Řehořek, Michal Novák a Kryštof Husák porazila vysoce favorizovanou štafetu domácího Liberce a vybojovala zlatou medaili!

Dařilo se i děvčatům, která skončila těsně pod bednou na 4. místě. Štafetu přitom měla rozběhnutou velice dobře, Lubinová na 1. úseku dokonce předávala s velkým náskokem na 1. místě a ještě v půlce závodu jely Karlovaračky na medaili.

Opět se potvrdilo, že za úspěšnými reprezentanty Bauerem, Šperlem, Petrem Novákem či Kupilíkem není ve Slovanu prázdné místo, ale že tady vyrůstá další silná lyžařská generace.