Šampionát z pověření Českého nohejbalového svazu na svých dvorcích v Doubí pořádá karlovarský SK Liapor. Karlovarští jdou do turnaje s nemalými ambicemi, s cílem obhájit titul, který loni v květnu rovněž na domácích dvorcích vybojovali Vanke, Kokštein, Kubát a Kubín.

„Můžeme postavit čtyři trojice a využijeme to beze zbytku. První dvě trojky budou postavené z hráčů A mužstva, pro které bude mistrovství zároveň generálkou na semifinále extraligy se Šacungem. V jakých sestavách konkrétně nastoupí, určí trenéři zřejmě až těsně před turnajem,“ uvedl hlavní pořadatel turnaje František Veselý.

Další dvě domácí trojice budou tvořit hráči druholigového B mužstva. Jako nejpravděpodobnější se dneska jeví, že jednu sestaví zkušení veteráni Veselý, Koňařík a Tóth a druhou mladíci bratři Medkovi, Koňařík mladší a Rája.

„I tady se budou sestavy ještě upřesňovat, neboť i béčko má před sebou nemalé cíle. Chceme ve zbývajících dvou zápasech základní části II. ligy získat nejméně dva body, které potřebujeme k postupu do baráže o I. ligu,“ prozradil cíle rezervy Liaporu Veselý.

Cíle má Liapor vysoké, ale jejich splnění nebude lehké. Na dvorcích v Doubí se v sobotu sejde kompletní elita českého nohejbalu.

„K nejžhavějším favoritům budou určitě patřit hráči Modřic a Šacungu, kteří postaví po dvou trojkách, podcenit nemůžeme ani kluky ze Břví a Čakovic,“ vypočítává František Veselý.

Šampionát zahájí v 9 hodin slavnostní nástup všech účastníků, následovat budou kvalifikační zápasy ve skupinách a od 14 hodin pak začnou vyřazovací boje, tedy play off. Pro diváky bude přímo v areálu připraveno občerstvení a na závěr tradiční slosování vstupenek o velice hodnotné ceny.