O druhý triumf během jediného víkendu se postarali opět bratři Kuba a Matěj Medkové, kteří se stali nejúspěšnější dvojicí 36. Mistrovství České republiky dorostenců v nohejbalu dvojic a trojic. Za zlatem šli, spolu se střídajícím Patrikem Radou, zcela nekompromisně.

Podobně jako v sobotu nenašli v kvalifikaci přemožitele a po výhrách nad Mněticemi 2:0, béčkem Prostějov 2:1 a Solidaritou 2:0 šli do vyřazovacích bojů s nejlepším nasazením. V osmifinále hladce přehráli Plazy, ve čtvrtfinále vyřadili ve dvou setech A dvojku Českých Budějovic a v semifinále si ve třech setech poradili s obhájci stříbra z Kotlářky. Finálový duel s obhájci titulu z Prostějova pak skončil rozdílem třídy - ´Meďouři´ vyhráli 10:3 a 10:4 !!

„Konečně se prokázalo, že jsou u nás v téhle kategorii momentálně nejlepší,“ radoval se z dvojnásobného úspěchu nadějí svého klubu prezident SK Liapor Witte Vladimír Hlavatý. „Herně měli na titul v obou disciplínách už loni, ale chyběly jim zkušenosti a možná i trochu štěstí, a bylo z toho jen stříbro v trojicích. Letos si to teda vynahradili,“ dodal Hlavatý, který šampionát na Kotlářce sledoval jako vedoucí karlovarské výpravy.

Lázeňský nohejbal na mistrovství reprezentovali jako B dvojka SK Liapor Witte Karel Bláha, Vlasta Kubín a Radim Kubín. Slavná jména ale velký úspěch (zatím) nevybojovala, kluci skončili v osmifinále, kde ve dvou setech podlehliBtrojce Kotlářky.

Medailisté MČR dvojic dorostu: 1. SK Liapor Witte (Jakub Medek, Matěj Medek, Patrik Rada), 2. Sokol Prostějov B (Rosenberk, Drobil, Štěpánek), 3. Sokol Prostějov A (Pacejka, Valenta, Anděl), 4. Kotlářka Praha A (Štěpař, Vedral, Fišer).