SK Šacung VHS Benešov 2
SK Liapor Karlovy Vary 6

Domácí začali podle očekávání zostra a po výhře Holuba s Doubravou v první dvojce vedli 1:0. Jenže už ve druhém utkání se jejich dobře namazaná mašina poněkud zadrhla, když Vanke s Kokšteinem ve třísetové bitvě vydřeli vyrovnávací bod.

Další ránu do sebevědomí utrpělo domácí mužstvo hned vzápětí, když Kubát s Bíbrem a Dvořákem překvapivě lehce přehráli reprezentační trojku Řeháka s Doubravou a Kalasem a přivedli hosty do nečekaného vedení.

Karlovarští byli od té chvíle na koni a dařilo se jim i v dalších utkáních.

Třetí bod vydřela ve třísetové bitvě i druhá trojka a čtvrtý přidali Bláha s Bíbrem, když ve vložených dvojkách opět ve třech setech pokořili Kalase s Řehákem.

Zoufalí domácí pak sice snížili zásluhou Jirky Holuba v singlu na 2:4, ale tím byl jejich zisk v tomto utkání dovršen. Řehákova represestava si nedokázala poradit ani s Bláhovou trojicí a výhru lázeňského celku potvrdila Kubátova trojice, když v dramatickém utkání vítězstvím 10:9 ve 3. setu vybojovala šestý bod.

Další výsledky 12. kola:
Nohejbal Žatec - Orel Vyškov 5:5
NK Janovice - Sokol Břve 2:6
Avia Čakovice - Sokol Modřice 2:6

Do konce soutěže zbývají dvě kola, ve kterých Liaporu na postup do elitní čtyřky stačí uhrát dva body. Šance na to je už tuto sobotu, kdy do Doubí zavítá tým Žatce, kterému mají Karlovarští co vracet. V 6. kole totiž 3. května v Žatci prohráli 6:4.

Příští program extraligy
13. kolo (sobota 14.06): SK Liapor – Žatec, Břve – Čakovice, Vyškov – Janovice, Modřice – Šacung (předehráno s výsledkem 6:3)
14. kolo: Žatec – Janovice, Čakovice – Vyškov, Šacung – Břve, SK Liapor – Sokol Modřice

Celkem úspěšný (ovšem mohl být úspěšnější!) víkend mají za sebou i hráči karlovarské rezervy, kteří v sobotu uhráli plichtu s Českými Budějovicemi a v neděli porazili v dohrávce 2. kola Tábor (podrobnosti k oběma zápasům zítra).