Karlovarští se do play off Witte Automotive extraligy kvalifikovali skvělými výsledky v posledních pěti kolech, kdy po remíze 5:5 ve Břvích zaznamenali pět výher 6:2 v řadě a svůj totem ozdobili skalpy Vyškova, Janovic, Čakovic, Šacungu a naposledy v sobotu Žatce.

SK Liapor Karlovy Vary 6
SK Nohejbal Žatec 2

Předem nutno říct, že Žatec nebyl zdaleka tak snadný soupeř, na jakého odkazuje výsledek. Začátek zápasu měli Žatečtí velmi dobrý a zásluhou především aktuálních mistrů republiky ve dvojkách Ondry Víta s Pecinou byl stav zápasu v polovině vyrovnaný 2:2.

Pak ale do útoku zatroubila naše dvougenerační dvojka Bláha s Bíbrem, která celkem snadno přehrála třetí žateckou dvojici, a definitivní tečku za nadějemi hostí na výhru v Doubí udělal Míša Kokštein, když v profesorsky vedeném singlu zdolal nejlepšího hráče Žatce Ondru Víta.

Pátý bod, který Liapor definitivně postrčil do play off, po skvělém a oku lahodícím výkonu vybojovali Vanke s Kokšteinem a Bláhou, když v utkání plném efektních výměn a dramatických momentů nad sítí zdolali elitní žateckou trojku Pecina, Dráždil, Ondra Vít. Definitivní tečku za zápasem pak udělali Kubát s Bíbrem a Dvořákem, kterým se povedlo velmi dobře rozehrané utkání zdramatizovat, když ve 2. setu vedli už 9:4, ale zahodili postupně pět mečbolů a nakonec vyhráli nejtěsnějším poměrem o jediný balon.

Průběh utkání:
Vanke, Kokštein – Perútka, Pecina 10:6, 10:9 (1:0)
Kubát, Dvořák (Vopálenský) – Ondra Vít, Jančík 10:7, 4:10, 8:10 (1:1)
Vanke, Kokštein, Bláha – Perútka, Jančík, Petr Vít 10:8, 10:5 (2:1)
Kubát, Bíbr, Dvořák – Pecina, Dráždil, Ondra Vít 6:10, 8:10 (2:2)
Bláha, Bíbr – Dráždil, Petr Vít 10:7, 10:7 (3:2)
Kokštein – Ondra Vít 10:9, 10:6 (4:2)
Vanke, Kokštein, Bláha – Pecina, Dráždil, Ondra Vít 10:8, 10:8 (5:2)
Kubát, Bíbr, Dvořák – Perútka, Jančík, Petr Vít 10:2, 10:9 (6:2)

Další výsledky 13. kola:
Sokol Břve – Avia Čakovice 6:2
Orel Vyškov – NK Janovice 2:6
Sokol Modřice – Šacung Benešov 6:3 (předehráno 18. května)

Účastníci play off jsou jistí a zbývá už jen otázka, kdo s kým si zahraje semifinále. Možností je víc, moudřejší budeme až za týden, kdy je na programu poslední kolo základní části soutěže, kdy Šacung hostí Břve a do Doubí zavítají Modřice (dále se hraje Žatec – Janovice a Čakovice – Vyškov).