Z vítězství ve 47. ročníku nejstaršího českého mezinárodního nohejbalového turnaje se radovala trojka Sokola Břve hrající pod hlavičkou ITD Sport ve složení Richard Makara, Libor Chytra a Petr Stejskal a stříbro vybojovalo kombinované trio pod hlavičkou SK Liapor, ve kterém Karlovaráky Karla Bláhu s Michalem Kokšteinem doplnil juniorský mistr republiky v singlu, českobudějovický Zdeněk Musil.

Finálová prohra 10:7, 10:7 byla jediná, kterou Karlovarští na turnaji utrpěli.

„Na to, že jsme se na sestavě domluvili v pátek před turnajem, jsme si, myslím, nevedli právě špatně, ostatně skalp slovenských mistrů mluví za všechno,“ neskrýval spokojenost kapitán extraligového týmu SK Liapor Karel Bláha. „Kluci zahráli skvěle, nakonec jak Michal, tak Zdeněk se dostali do All Start týmu, to druhé místo je hlavně jejich zásluha,“ dodal.

Cesta ke stříbru rozhodně nebyla snadná, naše trojka se měla co ohánět už ve skupině, kde jim los přidělil mistry republiky z Modřic, domácí Šacung a Čelákovice. Ve čtvrtfinále, kam postoupili bez ztráty bodu z 1. místa ve skupině, porazili Janovice a v semifinále v dramatickém duelu reprezentační trojku Slovenska.

Ve finále už zapracovala únava a svou roli možná sehrálo i podcenění soupeře.

„Bohužel jsme nedokázali navázat na euforii z vítězství nad Slováky a spadli jsme na zem. Problémy nám dělal hlavně Makara, na bloku i svým útokem,“ přiznal po finálovém duelu Zdeněk Musil.

Konečné pořadí turnaje
1. ITD Sport (Makara, Chytra, Stejskal)
2. SK Liapor (Bláha, Musil, Kokštein)
3. Reprezentace Slovenska (Brutovský, Patrik a Martin Perunové)
4. Reprezentace Česka (Doubra– va, Holub, Řehák)