Pátý ročník mezinárodního turnaje trojic v nohejbalu, potřetí hraný jako Memoriál Pavla Holíka, se odehrál v tenisové hale Spartaku Přerov za účasti dvaceti týmů z extra a prvoligových klubů z Česka a Slovenska. Úroveň byla vynikající, z velkých jmen českého a slovenského nohejbalu nechybělo jediné.

Karlovarský SK Liapor Witte v této vznešené společnosti reprezentovaly dvě trojky. První hrála v sestavě Jan Vanke, Tomáš Bíbr a novic v karlovarském dresu, odchovanec strakonického nohejbalu a ještě loni hráč Sokola Břve Vladimír Babka, ve druhé startovali bratři Jakub a Matěj Medkové a Tomáš Zrzavecký.

Do závěrečných bojů se bohužel neprosadila ani jedna sestava. A–trojka skončila v osmifinále, kde jí ani velmi dobrý výkon nestačil na výhru nad ambiciózní trojkou Vsetína, a v konečném pořadí obsadila 9.-12. příčku a béčko skončilo už v základní skupině.

Z vítězství v turnaji (a taky z prémie patnácti tisícovek) se nakonec radovali mistři světa z Košic, bratři Martin a Patrik Perunové s Jánem Brutovským, když ve finále přehráli A–trojku Modřic v sestavě Pavel Kop, Martin Müller a Petr Bubniak.

Pro bronz si na stupně vítězů došla trojka Československo, kde hráli ve Varech dobře známý Slovák Richard Makara s Petrem Guldou a Martinem Březinou. Lázeňský nohejbal na stupních vítězů zastupoval Honza Kubát, který na turnaji hrál spolu s nejlepším hráčem Česka v roce 2009, čakovickým Mrákavou, v dresu Ostravy.

Přemožitele našli až v semifinále (Modřice) a v boji o bronz (Československo) a odnesli si mezi sportovci nepříliš populární brambory.

Konečné pořadí turnaje: 1. Košice, 2. Modřice A, 3. Československo, 4. FCB Ostrava (Jakub Mrákava, Jan Ertelt, Jan Kubát) – 5.-8. SK Liapor Witte A, Bělá (Rožek, Petr, Remeš), Přerov A (Pavelka, Šlezar, Miklík) a Tábor (Voldřich, Ondra Vít, Spilka).

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Martin Perun, osobností turnaje Richard Makara a Cenu Pavla Holíka si odnesl Jakub Mrákava.