Na soustředění, které karlovarští nohejbalisté absolvovali ve sportovním centru ve Slaném, dostaly konečnou podobu sestavy obou ligových družstev.

„Extraligové áčko povede osvědčená dvojice hráčů, ve funkci vedoucího mužstva Michal Kokštein a ve funkci trenéra Jirka Dvořák. Z loňského kádru hráčů dále zůstávají Honzové Vanke a Kubát s Tomášem Bíbrem, nováčkem týmu je Zdeněk Musil, který do Varů přišel z Českých Budějovic, a o sedmé místo v základním kádru si svými výbornými výkony řekl junior Kuba Medek,“ odtajnil sestavu pro extraligu vedoucí druholigového béčka František Veselý, který spolu se zkušeným Karlem Bláhou a mladíky Matějem Medkem a Kubou Vopálenským budou v extraligovém družstvu podle potřeby hostovat z druholigového béčka.

Fandové karlovarského nohejbalu letos na hřišti neuvidí Vlastu Kubína, který pro tuto sezonu přijal angažmá v týmu nováčka I. ligy Jiskry Aš.

Soustředění ve Slaném bylo po zimních měsících věnovaných fyzické přípravě zaměřeno už vysloveně na hru s balonem. „Hlavní cíle byly upevnění herních návyků, relaxace a v neposlední řadě utužení party. Pro někoho bylo soustředění také testem výkonnosti po delší tréninkové pauze, například Honza Vanke tady byl po operaci kolenního vazu poprvé v plné zátěži. Podmínky ve slánské hale byly skvělé a soustředění jednoznačně splnilo svůj účel,“ shrnul Veselý.

Sezona karlovarským nohejbalistů začíná v sobotu 4. dubna a obě družstva Liaporu budou mít na startu výhodu domácího prostředí. Béčko dopoledne přivítá nováčka II. ligy Start Plzeň a odpoledne se v zahajovacím kole Witte Automotive extraligy představí v souboji s karlovarským áčkem Žatec v čele s nebezpečným Ondrou Vítem.