Celkem bylo na programu pět jezdeckých soutěží s překážkami vysokými 90 až 140 cm. Navíc pak tradiční soutěž pro diváky v jízdě na rodeo-býkovi. Kdo o víkendu do Stráně zavítal, určitě nelitoval. První dvě jezdecké soutěže byly dvoufázové, kdy do druhé fáze parkuru postupovaly pouze dvojice jezdec a kůň, které absolvovaly první fázi soutěže bez penalizace. Ve druhé fázi pak o konečném pořadí rozhodoval nejen čas, ale také penalizace.

Ve dvoufázovém skákání ´Cena Truhlářství Procházka´ 90 cm / 90 cm mělo z osmadvaceti startujících v obou kolech čisté konto bez trestných bodů hned šestnáct jezdců, a tak musel rozhodnout nejrychlejší čas. S tím si nejlépe ve druhé fázi poradila Šárka Dardová na koni Hag I z Pegasu Děpoltovice, když ji překonala v čase 28,26 sekund. Druhou příčku si pak na své konto připsala Dana Klusáková s koněm Polonia a na stupních vítězů je doplnila Karolína Šimáčková s koněm Charmeurem Z.

V další dvoufázové soutěži 100 cm / 110 cm – Cena videopůjčovny Bean K. Vary – zazněl startovní zvonec celkem čtyřiatřicekrát, ale pouze jedenáct dvojic dokázalo obě fáze překonat bez penalizace. V obdivuhodném čase 23,93 sekund překonala druhou fázi Veronika Kantová s klisnou Traviata ze Sportovní stáje Donthová, což znamenalo náskok téměř čtyř sekund na ostatní soupeře a tím samozřejmě také první místo. Na druhém místě dokončila závod Adéla Gogová na Kasperovi a trojici doplnila Barbora Kafková na La Dolce Vitě.

Třetí sobotní soutěží byl divácky velmi oblíbený „Žolík“, Cena firmy Družstvostav v. d. Ostrov. Jezdci sbírali dobré body na 8 překážkách vysokých 110 cm. Osmá překážka měla alternativní variantu, kdy jezdec mohl zvolit nájezd na tzv. žolíka vysokého 120 cm, na kterém mohl získat dvojnásobný počet bodů, ale také mohl dvojnásobný počet bodů ztratit, pokud tuto překážku jeho kůň shodil. A tak se dokonce stalo, že jedna dvojice absolvovala parkur s výsledkem minus jeden bod. To ovšem nebyl případ Daniely Donthové, která na koni Gauner Donth ze Sportovní stáje Donthová nasbírala 44 bodů v nejrychlejším čase 40,49 sekundy, což stačilo na první místo. Druhé místo poté vybojovala Veronika Kantová s koněm Traviata a třetí místo si odvezl Miroslav Mička s koněm Trefferem.

Následovala klasická soutěž L* 120 cm, Cena Zape Elektro, s tratí od zkušené stavitelské dvojice Kafuněk – Ing. Šíma. Nejlépe si s ní poradila opět Daniela Donthová, tentokrát v sedle Reskarátora Dontha. Druhou příčku si vydobyl Filip Doležal na Rockině a třetí příčku vybojovala Lucie Šímová na Alexis – H.

Několik jezdců využilo startu v této soutěži, aby své koně seznámili s prostředím před hlavní soutěží dne – Cena VOITH CZ, klasická soutěž S** 130 cm s jedním rozeskakováním 140 cm. Bez penalizace si se základním parkurem 130 cm poradilo šest dvojic, a postoupilo tak do rozeskakování o první místo na překážkách 140 cm. A v rozeskakování šlo opět o to, mít čisté konto a nejrychlejší čas. Obratnou, rychlou jízdou zvítězila Miroslava Křivancová s koněm Fraon z Pegasu Děpoltovice, která se při předávání vítězného poháru neubránila slzičce dojetí. O necelou sekundu pomaleji dojel do cíle Filip Doležal na klisně Rocknina z Českého jezdeckého klubu, bez penalizace, ale s časem pomalejším o další dvě sekundy dokončila rozeskakování Lucie Šímová na klisně Alexis z TJ JO Cheb – Háje, kterou diváci zároveň zvolili jako nejsympatičtější dvojici závodů.

„Jezdecká stáj Gabrielka tímto děkuje všem, kdo pomohli při zajištění a organizaci závodů, a už se těšíme na další, pátý ročník této soutěže,“ libovala si organizátorka Gabriela Valeriánová.