Během mítinku, který probíhal celých pět dnů od 25. do 29. března, se na wroclavských planších představilo těžko uvěřitelných 1541 šermířů z 22 zemí. Mezi celkem 156 oddly z celé Evropy měla svoje zastoupení i Lokomotiva Karlovy Vary a emisaři lázeňského šermu byli v těžké konkurenci vidět.

„Barvy našeho oddílu hájili v soutěži žaček Lucka Hornová, Natálka Ondráčková, Kristýnka Křížová a Kačka Saligerová a mezi kluky Ondra Novotný, Martin Rubeš, Matyáš Vedral, Martin Flaisig a Maxim Čáp,“ počítá svoje ´ovečky´ trenér karlovarských šermířů Martin Rubeš.

Radost mu udělalo i jejich umístění na turnaji.

„Lucka a Natálka ve své kategorii 1994 zašermovaly velice dobře a mezi 105 startujícími obsadily Lucka 15. a Natálka 25. místo. Kristýnka si ve svém ročníku 1997 vyšermovala mezi 103 startujícími velice pěkné 32. místo a úspěšně se prosadila také Kačka, která si mezi 61 děvčaty nejmladšího ročníku 1999 vyšermovala skvělé 14. místo,“ pochlubil se úspěchy děvčat Martin Rubeš.

Vrchol radosti pak přišel v soutěžích chlapců.

„Skutečně velmi dobře se předvedl Ondra Novotný, který byl na 21. místě ze 118 startujících v kategorii 1994 nejlepším z Čechů. Nejvíce radosti nám ale přinesla kategorie 1996, zato Martin Rubeš (na snímku) prošel celou soutěží bez většího zaváhání a po loňském stříbře si letos došel pro zlatou medaili. Je to obrovský úspěch nejen pro náš oddíl, ale i pro Českou republiku,“ neskrýval nadšení trenér, a také otec úspěšného šermíře.

Ostatním Varákům se už tolik nadařilo. Maxovi Čápovi se v kategorii 94 umístil až na 89. místě, Martin Flaisig si v kategorii 96 vybral nováčkovskou daň, nepostoupil ze základního kola a obsadil mezi 109 závodníky 95. místo a mezi nejmladšími skončil Matyáš Vedral na 50. místě z 84. startujících.