Do lázeňského města zamířili ostřílení matadoři bílých stop Martin Koukal nebo Michal Šlesingr. Celodenní program načala na frekventované ulici T. G. Masaryka svým koncertem skupina Maxim Turbulenc. Pak na řadu přišly závody běžeckých nadějí. Od 18.00 hodin poté před zraky několika tisícovek lidí odstartoval na plné obrátky druhý ročník vánoční městské exhibice Carlsbad Ski Sprint ve sprintu volnou technikou. Za Českou republiku startovalo v lázeňském městě ve třech družstvech šest závodníků.

Mezi nimi nechyběl mistr světa na 50 km Martin Koukal, který patřil k favoritům závodů, což v jejich průběhu také na trati dokazoval. Stopku mu pak vystavili až v rozhodujícím sprintu o postup do finále A běžkaři Slovenska.

Nakonec se z celkového vítězství radovali Rakušané, druzí skončili Slováci a na pomyslném stupínku vítězů je doplnilo na bronzové pozici družstvo Německa. „Je to škoda, ale závody byly spravedlivé. Náročná trať byla stejná pro všechny. Teď už se v přípravě soustředíme na blížící se mistrovství světa v Liberci,“ nastínil své další plány Martin Koukal. Karlovarákům se pak představili i domácí závodníci Petr Novák či Václav Kupilík.