Vrchol bojového umění letošního roku v Karlových Varech.
I tak by se mohl jmenovat Mezinárodní turnaj šampiónů bojových fullcontaktních sportů, K1, MMA, Kyokushin karate profi boxu a kickboxu, který seuskuteční v KV Areně v sobotu, tedy 12. června, od 18 hodin.

Jako první se v ringu představí zástupci nejmladší kategorie. Dojde k souboji dvou stylů, a to karate a kickboxu, jmenovitě osmiletého Jana Štěpničky z Kamikaze Sokolov. V protějším rohu ringu bude stát devítiletý Honza Kapr z Karate klubu Karlovy Vary.
Druhé klání se ponese ve znamení thaiboxu a bude to ve váhové kategorii do 80 kilogramů. Barvy karlovarského regionu bude hájit sokolovský Miroslav Holek. Vyzyvatelem mu pak bude českobudějovický Martin Rangl.

Třetí klání večera svede do ringu dvě ženy, a to v K1. Michaela Kerleová z Liberce se pustí do křížku s Alenou Holou ze Spartaku Žebrák.
Následovat bude vyřazovací pyramida do 72 kilogramů v thaiboxu. Celkem se představí osm borců.

Po prvním kole pyramidy nastoupí borci řadící se mezi Super fight K1 do 82 kilogramů. Už v tomto duelu dojde na souboj zástupce České republiky Milana Hubého z Hanuman Gym Praha proti ruskému borci Vladislavu Popovi, který se pyšní titulem světového šampióna.
Ve váhové kategorii do 84 kilogramů si to rozdají David Onuser z Maximus Promo Teamu Teplice a bratr Vladislava Popova Stanislav. Oba tito borci se chlubí mistrovskými tituly Evropy a světa v kickboxu, thaiboxu a tudo.

Poslední zápas Super fight v profi boxu svede proti sobě mistra světa v kickboxu sokolovského Michala Bilaka a ruského mistra světa a Evropy v boxu Rudolfa Asaturiana.

Program galavečera bude pokračovat finálovými zápasy pyramidy. Pak už přijde na řadu zřejmě nejočekávanější duel.
Zlatý hřeb večera, navíc s domácí účastí. Podle pravidel UFC si to v MMA, zřejmě nejkomplexnějším bojovém sportu světa, rozdají chodovský bijec v barvách MMA Teamu Karlovy Vary Jaroslav „Číňan“ Poborský a Karatsu Raťmir z Ruska.

A „Číňana“, který nakonec v duelu zastoupí svého zraněného oddílového kolegu Tomáše „Thora“ Kuželu, nečeká vůbec snadný úkol. Právě kvůli „záskoku“ nastoupí nejen ve vyšší váhové kategorii, ale také proti dvojnásobnému šampiónu Ruska v combat sambu. „Budu muset co nejvíc udržet zápas vestoje, snažit se boxovat a nedostávat se příliš na zem,“ vidí sám Poborský možné cesty k úspěchu.

Diváci se tedy znovu mají na co těšit. V zápase na 2x 5 minut bude tradičně bojovný styl chodovského borce znovu, stejně jako v posledním domácím vystoupení v červenci minulého roku, potřebovat také podporu diváků. „Fanoušci mi hodně pomohli. Věřím, že pomůžou i tentokrát. Dám do toho znovu všechno,“ láká diváky do Arény Jaroslav „Číňan“ Poborský.

Jaroslav „Číňan“ Poborský

Populární „Číňan“, třicetiletý zápasník MMA (Martial Mixed Arts) z Chodova, hájící barvy MMA Teamu Karlovy Vary, má na svém kontě již 48 zápasů s celkovou bilancí 23 vítězství a 25 porážek a také množství mezinárodních zkušeností.

Pyšnit se ve svojí bohaté kariéře může několika tituly, mimo jiné:
Czech Submission Grappling do 80 kg Champion 2006
Vice – Europe WFCA do 74 kg Champion 2007
Vice – World WUFC do 83 kg Champion 2008

Jan Čech, Zdeněk Plachý