Silný nárazový vítr, tu a tam déšť se sněhem, občas i kroupy a párkrát dokonce vylezlo slunko. Tak dokonale ´aprílové´ počasí kazilo druhý ze čtyř závodů horských kol jarního seriálu Bahno 2008.

Přesto se na start postavilo devět desítek bikerů. Závod dělal čest svému názvu, na trati, která musela být kvůli popadaným stromům pozměněna, bylo místy bahna až po uši. V hlavní kategorii mužů Elita byl při neúčasti suverénů prvního závodu na Linhartu Hejduka s Trunschkou favoritem číslo jedna Ladislav Fabišovský z Ostrova. Na Třech křížích ještě nikdy neporažený jezdec v dresu Koruna pralines svou roli zvládl na jedničku a stylem start–cíl si dojel pro další vítězství.

Na druhém místě projel cílem plzeňský matador Tomáš Kozák, a je tak jediný, kdo se na Bahnech dokázal prodrat na stupně vítězů podruhé. Také on si trať kolem Tří křížů ´vychutnával´ sólovou jízdou – v cíli minutu a čtvrt za Fabišovským a minutu a čtvrt před teplickým Michalem Velíškem na třetím místě.

Nejpočetněji obsazenou kategorií byli muži do 29 let, kterých přišlo na start 18. Nejrychleji se s nástrahami 26 km dlouhé trati vypořádal Radek Fišer, který v dresu březovských bikerů nasbíral náskok více než dvě a půl minuty.

Druhou nejpočetnější věkovou skupinou byli žáci. Na 6,5 km dlouhé trati závodilo šestnáct kluků a dvě holky, vyhráli Jan Rajchart ze Stupna a Karlovaračka Lucka Ficenecová.