Dnes od 17.30 přivítají ve 3. kole skupiny E slovenského zástupce Slávii Banská Bystrica. Ambiciozní celek přijel do Varů už včera, večer v čase utkání trénoval a dnes dopoledne opět. To znamená jediné – nic nepodceňujeme, přijely jsme vyhrát. To koresponduje s cílem do sezony, ten je ve slovenské extralize medailový a vysoké ambice jsou i ve Středoevropské lize. Proto také před sezonou (a vlastně stále) posilují. Z Ružomberoku přišly slovenská reprezentantka Andrea Oravcová i česká reprezentantka Michaela Uhrová.

Ze zahraničí přišly Srbka Alesia Lalovic a Arménka Zaruhi Aleksanyan, která loni hrála v Sýrii. Dále je zde např. juniorská reprezentantka Lucia Magušková.

BK Slávia UMB Banská Bystrica hrající v Športové hale Na Štiavničkách měla donedávna zraněné opory, českou reprezentantku Uhrovou a také Beátu Šimovou. Minulé pondělí tým zpod Urpína proto získal další posilu, z Popradu přišla talentovaná devatenáctiletá slovenská juniorská reprezentantka a účastnice letošního MS 19 v Bratislavě Katarína Tetemondová. Trenér Boris Žbirka v sedmi odehraných kolech slovenské extraligy dovedl tým k pěti výhrám, naposledy v neděli na palubovce Cassovie Košice 70:54, a v tabulce jim patří třetí místo za dvojicí Kosit 2013 Košice (bez porážky) a MBK Ružomberok (s jednou prohrou).

CEWL (Central European Women League, Středoevropská liga) má za sebou několik zápasů s těmito výsledky:

Skupina E:
1. kolo: Sparta Praha – UMB Banská Bystrica 81:79, Loko K. Vary – BC Powerbasket Wels 91:54
2. kolo: Wels – Strakonice 89:67
8. kolo: Sparta – Strakonice 95:58 (ŽBL)
9. kolo: Strakonice – Loko K. Vary 83:90 (ŽBL)

Skupina F:
Inpek UKF Nitra – Sokol Hradec Králové 78:76
Utex Row Rybnik – Nitra 55:73
Rybnik – Valosun Brno 74:71
Hradec Králové – Viktoria PČSP Košice 94:54
Valosun Brno – Kr. Králové 88:65 (ŽBL)