Víc nebylo třeba dodávat, historie se na způsob dosažení výsledku neptá.

Jisté je, že fanoušci si na prvním letošním zápase moc nepochutnali a v prvním poločase to bylo dokonce skoro k nevolnosti. „Od začátku to byla tragedie z obou stran. Je to jen v hráčkách, samy musí chtít. Nemáme dvanáct trenérů, aby za každou běhali a prosili, zda by nehrály. Za peníze, co berou, by měly podávat mnohem lepší výkony. Nebyly to všechny, ale k Magerčiakové musím hodně přemýšlet, zda některou přidám, a to navíc pouze za některé úseky zápasu,“ nebral si servítky domácí trenér Jiří Bárta.

Po vyrovnaném poločase se vše rozhodlo na začátku druhého, Lokomotiva třetí čtvrtinu vyhrála 23:6 a tím získala rozhodující a dostatečný náskok.

To naprosto dorazilo strakonického kouče Eduarda Gaislera. „Dlouho to už nevydržím, pořád se takhle stresovat, zda se mi některá z hráček dobře vyspí a dá v zápase dvacet bodů. Navíc třetí čtvrtiny jsou pro nás tradičně špatné, je to po několikáté. O přestávce si v šatně něco řekneme a během úvodních minut je vše pryč, tam se rozhodují zápasy stejně jako dnes. Bohužel přístup hráček je flinkovní a není to poprvé. S takovým přístupem nemůžeme předvádět lepší výkony.“

„Nepříliš pohledné utkání, ve kterém jsme až v druhé půli byli schopni realizovat naši hru a strhnout vítězství na naši stranu,“ doplnil asistent karlovarského trenéra Václav Macek.

Už ve středu hraje Lokomotiva další utkání, ve 4. kole Trocal Českého poháru na palubovce vedoucího týmu A skupiny 2. ligy (třetí nejvyšší soutěže) BK Baník Most a potom ji čeká náročný program, v sobotu Trocal ŽBL v Praze s USK, následující středu v Banské Bystrici CEWL (Central European Women League - Středoevropská liga), další sobotu Trocal ŽBL s Gambrinusem Brno atd.