A díky velmi příznivému losu se ani nic jiného nečeká. V 18.00 hodin nastoupí na palubovce do soboty vedoucího celku A skupiny 2. ligy (třetí nejvyšší soutěže) BK Baník Most.

Mostecké ženy souboj o první příčku doma s BK Drapa Prosek prohrály 65:68 a jsou díky vzájemnému zápasu druhé. Oba zbytku soutěže začínají unikat. Sokol Toužim (v sobotu s Prosekem prohrál 63:74) je pátý. Toužim v neděli nehrála, jelikož soupeř BC Benešov (v sobotu jej Most porazil 81:76) nepřijel pro špatnou sjízdnost silnice.

Příští sobotu (19. ledna) Most hraje v Toužimi, kterou doma porazil 83:71. BK Baník Most v prvním kole Trocal Českého poháru vyhrál na hřišti Sokola Kladno 84:53, ve druhém porazil juniorky ZVVZ USK Praha 71:53 a ve třetím zvítězil na palubovce Slovanky B 74:53. Karlovarská Lokomotiva vyhrála v Nové Pace 87:56.

Další dnešní zápasy 4. kola:
Skřivánek Ústí nad Labem - Sparta Praha
SBŠ Ostrava - Valosun Brno.

Pro Lokomotivu Karlovy Vary bude důležitý ale jiný dnešní pohárový zápas. V CEWL (Central European Women League - Středoevropská liga) hrají Strakonice s rakouským Welsem, a pokud by se jim podařilo vybojovat první výhru v soutěži poslaly, by Lokomotivu do Final Four.