Lokomotiva prohrála s USK 56:91. Hru tak dirigovala pouze jediná hráčka: Blanka Sedláčková. „Nemáme zkrátka rozehrávačky,“ posteskl si trenér Jiří Bárta.

Přitom tři čtvrtiny zápasu měly karlovarské hráčky nakročeno k výbornému výsledku. „Ještě do poločasu přijatelný výsledek. Ve druhém poločase jsme začali chybovat v kombinaci na útočné polovině, někdy jsme ani nedokázali kombinovat a utápěli se v driblinkových variacích, a to bohužel proti takovému družstvu, jakým USK je nefunguje. Na obranné polovině jsme nechávali obrovský prostor pro jednoduchou střelbu soupeře a také po chybách na útočné polovině na brejkové situace, které USK s přehledem proměňovala. Negativem zápasu bylo pro nás zranění Šándorčínové v druhé polovině utkání. Takže jsme dohrávali zápas bez klasické rozehrávačky, neboť v zápase nenastoupila ani zraněná Terra Wallace,“ uvedl Bárta.

ZVVZ USK Praha si touto výhrou nad Lokomotivou pojistil druhé místo před play off a na třetím je stále Lokomotiva o bod před Valosunem Brno.

Lokomotiva se Na Folimance opravdu nezvykle dlouho držela, vždyť ještě ve 28. minutě byl stav 54:41, ale: „Odpor Karlových Varů se nám povedlo definitivně zlomit až na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny. Úsek hry mezi 29. a 32. minutou jsme vyhráli naprosto jednoznačně 15:0 (!). Patnáctibodová šňůra, po které naše hráčky zvýraznily své vedení až k hranici třiceti bodů, definitivně rozhodla o konečném vítězství,“ přiznal kouč USK Lubor Blažek.

O víkendu mají karlovarské hráčky volno, protože se v Brně hraje Final Four Českého poháru, kam se neprobojovaly, a další utkání je čeká až ve středu 19. března v Brně s Gambrinusem. A protože Gambrinus reprezentuje ve Final Four Euroligy, které navíc hostí, vyšla mu Lokomotiva vstříc a další utkání hrají hned druhý den na stejném místě (místo domácího zápasu, v Karlových Varech Gambrinus nebude).

Následuje 26. března důležitý souboj v Brně s Valosunem. A další změna: nadstavbovou část Trocal ŽBL skupinu A1 končí Lokomotiva už v pátek 28. března doma s USK Praha od 17.00 hodin.

„Nyní se zaměřujeme v dopoledních trenincích na individuální činnosti a odpoledne na kombinační hru a hlavně přípravu a realizaci postupného útoku,“ dodává Jiří Bárta.

Ivo Vymětalík