Dvacetiletý rodák z Chodova Jiří Slavík a obléká dres Thermie Karlovy Vary. Táhne mužstvo za postupem a i díky jeho výkonům se můžou muži z lázeňského města těšit ze třetího místa, v druhé lize.

O víkendu jste odehráli velice slušná utkání, přemýšlíte o celkovém triumfu v lize?
Zatím ještě na prvním místě nejsme. Jsme třetí, kdybychom druhou půlku ligy odehráli dobře a štěstí nám přálo, tak bychom se určitě mohli umístit na prvních příčkách. Máme o hodně mladší tým, než tomu bylo v minulosti, nekteří hráčí nabírají zkušenosti, avšak určitě na první místa máme.

Poslední dvě utkání jste zvládl skvěle. V sobotu proti Českým Budějovicím jste nastřílel 28, v neděli s Pískem úctyhodných 41 bodů, což je největší počet jednotlivce v lize. Jste se svými výkony spokojen?
V sobotu se svým výkonem moc spokojený nejsem, půlku utkání jsem se nemohl dostat do svého tempa, až v druhé půlce jsem se chytil. Bylo to v té nejlepší chvíli. Na konci zápasu se rozhodovalo o našem konečném vítězství. S nedělním výkonem jsem spokojený, akorát chyběl kousek štěstí, abychom zápas dotáhli do vítězného konce, ale byl to krásný zápas.

Ve čtvrtek vás čeká pohárové utkání s týmem Basket Západ, s mužstvem, které nastupuje o soutěž výš. Jak se na utkání těšíte? Jaké je vaše očekávání?
Na zápas se velmi těším, i když víkendové utkání stálo hodně sil a dost bolestivích šrámů. Plzeň je dobrá, ale každý se dá porazit. Myslim si, že když budeme hrát svoji hru a budeme hrát srdcem, tak máme na to vyhrát. Poté by nás čekal Nymburk, proti kterému bychom si rádi zahráli.

Nymburk vyhrál už čtyři tituly v řadě. Do utkání byste šel za vítězstvím nebo si jen tak zahrát, abyste si zápas užil?
Tak určitě bychom chtěli vyhrát, ale Nymburk je těžký soupeř a záleželo by na spoluhráčích, jak by se k tomu postavili, aby šli do zápasu jako do normálního utkání a nebyli zaleknutí z toho, že je to Nymburk. Zápas bych si určitě užil a byla by to další zkušenost pro měi celý tým.

Jaké jsou vaše plány do budoucna?
Tak určitě bych si chtěl zahrát nějakou vyšší soutěž, minulou sezónu jsem dostal nabídku jít hrát do Chomutova, ale nešel jsem, protože se mi zdálo, že na to ještě nemám, teď bych to určitě zkusil. Chtěl bych si určitě zahrát naši nejvyšší soutěž Mattoni NBL.

Je nějaký vysněný tým?
Tak vysněný tým mám spíše v NBA, a to je Houston Rockets, chtěl bych si zahrát s Tracy McGradym. U nás by to byl určitě Děčín.

Proč jste si vybral právě Děčín?
Děčín jsem si vybral, protože tam hraje můj veliký kamarád Jakub Houška, který začínal stejně jako já v Karlových Varech a chtěl bych si s ním zahrát zase v jednom týmu a navíc, Děčín určitě patří k těm nejlepším týmům v ČR.

Za Thermii hrajete se svým bratrem Rosťou. Jak spolu vycházíte na hřišti a jak mimo něj?
Se svým bráchou vycházím velmi dobře jak na hřišti, tak i mimo něj. Na tréninkách se někdy hádáme kvůli „kravinám“, ale jsem rád, že s nim můžu hrát, je velkým přínosem pro Thermii a vždy se mluví o bratrech ´Slavících´ (úsměv).

Co děláte ve volném čase? Jaké jsou vaše záliby?
Ve volném čase se snažím relaxovat, protože jsem z práce unavený, tak abych byl fit na trénink. Jinak rád koukám na filmy, poslouchám muziku a surfuju na internetu, ale nejradši ležim nebo spim.