Slovenská rozehrávačka přišla v létě do španělského kraje Asturie, aby hrála za klub v městě Avilés, který se pohybuje ve středu tabulky čtrnáctičlenné ligy.

„V prvním ligovém zápase mi protihráčka zlomila nos a museli mi to šít. Potom jsem nosila obličejovou masku,“ popisuje své trable hráčka, která od minulého týdne znovu obléká dres karlovarské Lokomotivy.

Právě nešťastné zranění ji připravilo o delší angažmá na severu Španělska. „Potom jsem nedostávala šanci, hrávala pár minut v zápase.“

Proto neváhala, když byly nabídky změnit dres. „Měla jsem tři z několika zemí, včetně Slovenska, ale zvolila jsem návrat do známého prostředí v Karlových Varech.“

Na rozkoukávání neměla čas, po třech trénincích hned hrála CEWL v Banské Bystrici. „Na začátku to bylo všelijaké, měly jsme lepší i horší chvilky. V úvodu poslední části hry jsme měly šňůru 13:0 a začaly stahovat. Bohužel střela v posledních sekundách zápasu nepadla do koše. Pro mě to byl takový poznávací zápas, přece jen jsem se vrátila do jiného systému, než byl ten ve Španělsku,“ komentovala své první karlovarské vystoupení Katarína Šándorčínová.

Lokomotiva v Bystrici nakonec prohrála o devět bodů a po domácí výhře o sedm bodů má horší vzájemné zápasy. Právě proto Šándorčínová litovala střely v posledních sekundách.