Po první polovině soutěže, ve které se Thermie pohybovala na medailových místech, přišla, možná zákonitě, krize a série porážek – doma s Pískem ve druhém prodloužení o jediný koš, dvě prohry s Baníkem Most a nakonec nešťastná domácí porážka o tři body v derby se Sokolovem. Obrat nastal až v dalším derby s Jiskrou Aš, kterou Thermie ve Dvorech deklasovala 104:62.

Zítra navečer nastoupí Karlovarští na hřišti předposledních Klatov v roli ´papírových´ favoritů. Domácí jsou s jedinou výhrou druzí od konce a ve Varech na podzim prohráli rozdílem 30 bodů 74:43. „To všechno je sice pravda, ale situace se proti podzimu dost změnila. Syndrom ´dlouhé soutěže´, který nám vždycky na jaře pomáhal, se tentokrát obrátil proti nám a na hráče padla jarní únava. Domácí navíc posílili o dva hráče z Domažlic, kteří na podzim u nás nehráli a jsou prý dobří, zatímco nám se marodka nějak rozrostla. Uzdravil se sice Rosťa Slavík, ale chybět budou Kempf, Faul a Nechala,“ neskrývá před zítřkem starosti trenér Thermie Zdeněk Pešek.

V neděli pak čeká jeho svěřence daleko těžší soupeř, ve Strakonicích nastoupí proti týmu ze 4. místa tabulky. „To si dneska vůbec neodvažuji tipovat, ale jedno je jasné – hrajeme zápas od zápasu a bude tedy záležet na tom, jak dopadneme v sobotu. Pokud vyhrajeme v Klatovech, mohlo by se to podařit i ve Strakonicích, které jsme doma porazili o 14 bodů,“ doufá Pešek.

Víkendový program A skupiny II. ligy

15. kolo:
Ústí – Beroun
Teplice – Rokycany
Strakonice – Most
Klatovy – Thermia
Aš – Písek
Sokolov – Č. Budějovice

16. kolo:
Teplice – Berounv
Ústí – Rokycany
Klatovy – Most
Strakonice – Thermia
Sokolov – Písek
Aš – Č. Budějovice